השימוש בקנאביס במדינת קליפורניה הוא חוקי, אבל זה לא אומר שכל אחד רשאי לגדל כמויות מסחריות של הצמח כאוות נפשו ללא רישיון. עם זאת, התופעה של גידולים בלתי-חוקיים בהחלט קיימת, ובהיקפים עצומים. לכן, החליטו ברשויות האכיפה האמריקאיות לצאת למלחמה נגד מגדלי הקנאביס הלא-חוקי. "מחלקת הדגה וחיות הבר של ארצות-הברית" היא הגוף האחראי על אכיפת האיסור על גידולים חקלאיים בהיעדר רישיון. בשנת 2021, השמידה המחלקה כ-2.6 מיליון שיחי קנאביס, וזה רק במדינת קליפורניה. כך דווח באתר הרשמי של הארגון.

האינטרס של הסוחרים הבלתי-חוקיים הוא ברור, ובמקרים רבים רכישה של קנאביס שגודל באופן בלתי-חוקי משתלמת כלכלית הרבה יותר גם בעבור הצרכנים. המיסים המשולמים על קנאביס בקליפורניה הם גבוהים למדי (למרות שבמספר מדינות אחרות המספרים גבוהים אפילו יותר), מה שהופך את רכישת הקנאביס החוקי ליקרה יותר. הרבה יותר. אזרחים רבים, שהורגלו במהלך השנים לרכוש קנאביס באופן מחתרתי בין כה וכה, מעדיפים להמשיך ולרכוש קנאביס שמגודל באופן פיראטי, ונמכר במחירים נוחים הרבה יותר.

מעבדת קנאביס (צילום: Canna Obscura, shutterstock)
צילום: Canna Obscura, shutterstock

בשנה החולפת, השמידו הרשויות לא פחות מ-243 טון של פרחי קנאביס שגודלו באופן לא חוקי. מדובר בכמויות כמעט בלתי-נתפסות, של צמח שהשימוש בו בקליפורניה הוא חוקי לחלוטין, ובלבד שמגדלים אותו ברישיון. באם גודל באופן פיראטי, מוחרם הצמח ועובר להשמדה מיידית, גם אם מדובר בכמויות שבאמת כואב הלב לראות אותה נזרקת לפח.