כשאמזון הודיעה בחודש שעבר על תמיכתה במאמצי המחוקקים האמריקאים, להפחית את הענישה למשתמשים הפרטיים בקנאביס, היא לא רק הפכה לחברה הגדולה ביותר באמריקה שתומכת בלגליזציה של מריחואנה, היא כבשה בכך את תעשיית הקנאביס.

כעת, כשהצעות חוק המקדמות לגליזציה עדיין תקועות בקונגרס, פעילים רבים מקווים כי ענקית המסחר האלקטרוני תעשה את הצעד הבא ותשתמש בכוחה כדי לסייע להעבירם. לוביסטים הלוחמים למען לגליזציה תולים את תקוותם באמזון, באמצעות צוות הלובינג המנוסה שלה ובכיסים העמוקים של החברה שיוכלו לתמוך במאמציהם, מתוך אמונה שהיא תוכל לסייע להם לצאת בקמפיינים תקשורתיים ולשכנע את המחוקקים המתנגדים ללגליזציה - לשנות את דעתם. בתוך כך, לוביסטים ותומכי קנאביס ששוחחו עם אנשי אמזון, הבהירו כי החברה כבר עוסקת בדיונים על קנאביס בוושינגטון. אך האם אמזון מפעילה באופן פעיל לובי או משקיעה כספית בשינוי החקיקה? זו השאלה שכולם שואלים.

שליש מהאמריקאים חיים כיום במדינה בה קנאביס נמכר או יימכר בקרוב באופן חוקי לשימוש מבוגרים, ו -68 אחוזים מהמצביעים תומכים בלגליזציה פדרלית, כך על פי סקר גאלופ שנערך בשנה שעברה. אך אמריקה התאגידית והקונגרס עדיין לא שם. חברות רבות עדיין עושות לעובדיהן בדיקות סמים, אפילו במדינות בהן הקנאביס חוקי והצעת חוק הפדרלית שעברה בבית המחוקקים בשנה שעברה נתקעה בסנאט.

אמזון תומכת בלגליזציה וכבר קיבלה את ההחלטה להפסיק את בדיקות הסמים לעובדיה, מה שירחיב את מאגר העובדים הפוטנציאלי של החברה. יש כמה אינדיקציות לכך שאמזון מעוניינת לנסות לשכנע חברות אחרות ואת הקונגרס לתמוך בלגליזציה. מספר ארגונים בתחום, בין היתר הברית למדיניות הסמים, הארגון הלאומי לרפורמה בחוקי מריחואנה ואחרים, דיווחו על פגישה עם גורמים באמזון בחודש האחרון כדי לדון במדיניות הפדרלית של קנאביס.

גרג קונין, מייסד וסמנכ"ל מוצר בסטארט-אפ CTH, מציע גישה נוספת לפעילותה האקטיבית של אמזון בתחום ואומר: "כששחקנים מעולמות האלכוהול, טבק, בנקאות ואחרים, הם כבר חלק ממשחק הלובי בוושינגטון, לא מפתיע שגם פלטפורמת הסחר הגדולה בעולם מצטרפת למאמצים. לדעתי, ה- PACT act הוא גם אחת הסיבות להצטרפותה של אמזון.

"Prevent All Cigarette Trafficking (PACT) Act שנכנס לאחרונה לתוקף, מגביל בצורה דרסטית את היכולת להשתמש ב-E-commerce בתחום הטבק. מהלך זה יכול להתרחב עם הזמן ולהשפיע בצורה משמעותית על העסקים של אמזון. במבט ראשון ה- PACT act יכול להיראות אך ורק ככלי שנועד למנוע שימוש ומכירות לא חוקיים של טבק, אך החוק עצמו הרבה יותר רחב. הוא מדבר על כך שמוצרי טבק מזויפים נמכרים דרך האינטרנט מבלי לשלם מיסים בחוק והרווחים מהמכירות הלא חוקיות הולכים לארגוני טרור כמו חמאס וחיזבאללה.

"ההגדרה של 'מוצר טבק' בחוק היא כל כך רחבה שכל מוצרי הקנאביס אוטומטית נכנסו תחתיה, והחוק שנועד לפתור בעיה בתחום הטבק יצר בעיה בתחום הקנאביס. כידוע, החוק בארה"ב הוא מבוסס תקדים, אז ברגע שמתחילים להגביל מסחר אלקטרוני בגלל מוצרים מזויפים או אי תשלום מיסים מקומיים, זה מהר מאוד יכול לזלוג לעוד קטגוריות של מוצרים וזה לדעתי תסריט מאוד בעייתי לאמזון."