אזהרה של האגודה האמריקאית לרפואת כאב והרדמה: אם אתם צורכים קנאביס, עליכם לדווח על כך לרופא בטרם אתם נכנסים לניתוח. הסיבה להודעה החד-משמעית היא הההבנה כי אינטראקציה בין חומרי הרדמה מסוימים לבין רכיבי הקנאביס עלולה להיות מסוכנת, וכי על הרופא המרדים להיות מודע להרגלי השימוש של המטופל בצמח, בדיוק כפי שעליו לדעת על כל תרופה אחרת שהמטופל משתמש בה. בנוסף, לאחרונה פורסם מחקר שמצא כי אנשים הצורכים קנאביס באופן קבוע עלולים לסבול מכאבים עזים יותר לאחר ניתוח, בעיקר בשל עמידות שעשויה להתפתח אצלם למשככי הכאבים האופיואידיים, וכן מבחילות והקאות.

איש מעשן קנאביס (צילום: Rahul Ramachandram, shutterstock)
גבר מעשן קנאביס | צילום: Rahul Ramachandram, shutterstock

ההודעה של אגודת הכאב האמריקאית מגיעה בשל ההבנה שאנשים רבים נמנעים מלדווח על שימוש בקנאביס, בשל עובדת היותו של החומר בלתי חוקי ברוב מדינות ארצות הברית, וכן ברמה הפדרלית. בין אם מדובר בחשש מפני דיווח על עבירה החוק, ובין אם זו בושה שעדיין קיימת בקרב צרכני קנאביס רבים, התוצאה היא שאנשים נכנסים לניתוח כשהם לא כנים לחלוטין עם הצוות הרפואי בנוגע לחומרים שנמצאים בגופם באותו הזמן.

"לפני ניתוח, על הרופאים המרדימים לשאול את המטופלים אם הם משתמשים בקנאביס – שימוש פנאי או רפואי – ולהיות מוכנים לאפשרות של שינוי תכנית ההרדמה או במקרים מסוימים גם לדחייה של ההליך", כך נמסר מנשיא אגודה הכאב, ד"ק סאמר נארוז. "בנוסף, עליהם לעדכן את המטופלים בנוגע לסיכונים אפשריים ולהשפעות הקנאביס. למשל, למרות שאנשים רבים צורכים קנאביס באופן רפואי להקלת כאבים, מחקרים הראו כי צרכנים קבועים עלולים לחוות יותר כאב ובחילה אחרי ניתוח, ולא פחות, והם עלולים להזדקק ליותר תרופות כולל, אופיואידים, כדי להתמודד".

עלי קנאביס (צילום: Kym MacKinnon, unsplash)
עלי קנאביס | צילום: Kym MacKinnon, unsplash