גידול קנאביס ביתי הוא תופעה רחבת היקף. רק בישראל מדובר על כ- 70 אלף מגדלים. למרות מה שקורה בשטח, הגידול בישראל, כמו ברוב מדינות העולם, אינו חוקי. מטופלים רבים 'נוהים' אחרי זנים מסוימים מעמים רפואיים ומתקשים בהשגתם. מאחר והרפורמה גרמה לירידת איכות הזנים הנמכרים, כמו גם עלייה דרמטית במחירים, מטופלים רבים בוחרים לגדל בעצמם את הצמח. הם נחשבים לעבריינים. "העונש על גידול בישראל תלוי, כמובן, בכמות. אם מדובר בגידול מסחרי, העונש צפוי להיות חמור, במקרים של עבירה שניה או שלישית תלווה בעונש מאסר בין שנתיים", מסביר יאיר רביב והכותב של "המדריך הישראלי לגידול קנאביס" ומנחה שותף לפודקסט הקנאביס מקאלי ועד קוש.

אבל גם במדינות בהן אושרה לגליזציה, עונשי המאסר הקבועים בחוק על גידול, הם לא ממש פרופורציונליים. קחו לדוגמא, את ניו ג'רזי, בה רוב האוכלוסייה, ליתר דיוק כ--67%, העדיפו לגליזציה לצרכי פנאי, בהצבעה שנערכה בנובמבר. אבל למרות המגמה, גידול של צמח נחשב עדיין לפשע מדרגה שלישית. בניו ג'רזי, העונש נע בין 3-5 שנות מאסר. גידול של 10 צמחים הוא פשע מדרגה ראשונה שעונשו מאסר של עד 20 שנה.

18 מדינות בארצות הברית כבר התירו גידול ביתי לשימוש פנאי או רפואי, או שניהם. מומחים טוענים כי למרות הלגליזציה, אין עלייה בגידול קנאביס, ככל הנראה מכיוון שגידול כזה מצריך סוג של מומחיות וידע.

סנאטור ניו ג'רזי, גרי קרדינלה, הגיש השבוע הצעת חוק לגידול צמחי קנאביס לשימוש אישי ועד 6 צמחים. הוא אמנם היה אחד המתנגדים ללגליזציה, אך לא מבין את היחס האמביוולנטי כלפי הצמח. " אם החומר הוא חוקי, מה האינטרס הציבורי לא לאפשר לאנשים לגדל אותו כמו גזר או סלק"?, הוא תוהה.