ועדת הבריאות של הכנסת אישרה הבוקר (שלישי) מעבר לשיטה של מרשמי קנאביס במקום רישיונות. האותיות הקטנות: השיטה לא תכלול מטופלי כאב ופוסט טראומה, המהווים ביחד כ-67% ממטופלי הקנאביס בישראל. אות המטופלים יאלצו להמשיך ולהתמודד עם ההליכים הבירוקרטיים הכרוכים הנפקת רישיון לשימוש בקנאביס, בטרם יוכלו לקבל מרשם.

התקנות שאושרו היום בוועדה קובעות כי מעתה מטופלים הסובלים משורה של מחלות בהן: אפילפסיה, קרוהן, דמנציה, אוטיזם, טרשת נפוצה, איידס, סרטן וחולים סופניים אחרים אשר תוחלת חייהם אינה עולה על 6 חודשים - לא יזדקקו יותר להוצאת רישיון, אלא יוכלו לקבל מרשם על ידי רופאים אשר יעברו הכשרות בנושא. מדובר ברופאים מומחים, ולא ייכללו ברשימה רופאי משפחה, רופאי ילדים ורופאים פנימאים.

"זהו רק שלב ראשון, יש התוויות רפואיות נוספות הדורשות התייחסות וטיפול", אמר יו"ר הוועדה ח"כ אוריאל בוסו. "לנגד עינינו עומדת טובת המטופלים והרצון להקל על כאבם, להגדיל את היצע הרופאים והנגישות ולהוזיל מחירים. כל זאת תוך שימת לב לחשש מפני זליגות ושימוש לרעה בסם". התקנות ייכנסו לתוקף 180 יום לאחר פרסומן.

יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור, פרופ' חגי לוין: "התקנות מרחיבות בצורה דרמטית את הרופאים שיכולים לאשר שימוש בקנאביס, ואת ההתוויות הרפואיות המאפשרות מרשם. יש פה סכנת התמכרות לטבק שלא לצורך".

ח"כ אוריאל בוסו (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)
ח"כ אוריאל בוסו | צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת