האם היחידה לקנאביס רפואי (יק"ר) של משרד הבריאות שללה מהרופאים שנעצרו את הסמכתם לטפל בקנאביס? כך, על כל פנים, עולה מרשימת הרופאים העדכנית שמופיעה באתר המשרד. כזכור, לפני שבועיים נעצרו מספר רופאים בחשד שהיו מעורבים ברשת של סחר ברישיונות קנאביס מזויפים. לצד הרופאים, נעצרו גורמים נוספים שהיו מעורבים, על פי החשד, בארגוני סחר שגבו אלפי שקלים תמורת הנפקת רישיונות קנאביס ללא הצדקה רפואית. ההערכה היא שבפרשה מעורבים רופאים רבים נוספים.

באתר משרד הבריאות ניתן למצוא את רשימת הרופאים המוסמכים להנפיק רישיונות קנאביס בישראל. נכון להיום (ה-20 בדצמבר) הרשימה מכילה 110 שמות – ובולטים בהיעדרם שמותיהם של חמישה מתוך ששת הרופאים העצורים ששמם הותר לפרסום: ד"ר דיב דאוד, ד"ר מיכאל ינקו, ד"ר סימון לוי, ד"ר ג'לאל בטחיש וד"ר רוברטו אומנסקי. מי ששמה עדיין מופיע ברשימה היא ד"ר נטליה כץ, שגם היא נעצרה במסגרת הפרשה.

אריזות תפרחות קנאביס (צילום: JonVallejoPhotography, shutterstock)
אריזות של תפרחות קנאביס | צילום: JonVallejoPhotography, shutterstock

חשוב לציין כי מדובר ברשימה מעודכנת. רשימת הרופאים המורשים המוסמכים להנפיק רישיון לקנאביס מופיעה לא רק באתר משרד הבריאות, אלא גם באתר מאגרי המידע הממשלתיים. ניתן לראות כי מדובר ברשימה זהה, המכילה גם היא 110 שמות ואינה כוללת את שמות העצורים, וכי היא עודכנה ב-6 בדצמבר, יום אחד בלבד לאחר התפוצצות הפרשה והמעצרים.

הרופאים שהובאו לחקירה הם בגדר חשודים בפרשה ובמידה ותוכח אשמתם יעברו עוד חודשים ארוכים. מדוע משרד הבריאות לא בחר בהודעה מסודרת המסבירה כי הרופאים הנ"ל הוצאו זמנית מהרשימה בגלל הפרשה או חקירת המשטרה, אלא פשוט בחר "להעלים" אותם מהרשימה. רשימת הרופאים היא כלי משמעותי עבור המטופלים שצריכים לחדש את רישיונם מעת לעת והם עושים זאת על ידי פנייה לרופא המטפל שחתום על הרישיון. אם הרופאים הללו כרגע אינם מורשים - המטופלים צריכים לדעת זאת. 

ממשרד הבריאות טרם נתקבלה תגובה