התאחדות עובדי המזון והמסחר של ניו יורק וניו ג'רזי השיקה לאחרונה קורס חדש להכשרת מוכרי קנאביס בחנויות מורשות בארצות הברית. בדומה לקורס ברמנים, ההכשרה כוללת היכרות עם סוגי המוצרים השונים, לרבות זנים ואפשרויות הצריכה המגוונות, וכן מקנה כלים שיאפשרו למוכר להתאים את המוצר הטוב ביותר לכל לקוח.

"אף אחד לא עשה זאת מעולם", אומר יו ג'ורדנו, בכיר בארגון, בראיון לניו יורק פוסט. "אנחנו רותמים את מומחיותנו בתעשיית הקנאביס כדי לאמן כישרונות מקומיים שאפתניים במיוחד. מדובר במודל מדיד ובר-שחזור שמעניק ערך מוסף חשוב מאוד לבעלי העסקים, למנהלים וגם ללקוחות". אחד מבעלי החנויות בניו יורק, מסביר שהוא יצר שותפות עם הארגון, וכי הוא מעוניין שבעסק שלו יעבדו רק אנשים שעברו הכשרה מתאימה בנושא. הוא אפילו ציין שהוא מעניק תוספת סחר של מאות דולרים למי שמגיעים עם ההכשרה הרצויה.

תוכנית הלימודים עצמה כוללת 80 שעות של לימודים תאורטיים. המסיימים את הלימודים יכולים להשתלב כעובדים באחת מעשרות חנויות הקנאביס שכבר נפתחו בניו יורק, נוסף על מאות חנויות חדשות שצפויות להיפתח בשנה הקרובה. חלק גדול מהחנויות יצרו, כאמור, שותפות עם מארגני הקורס, במטרה לאפשר קדימות לבוגרי הקורס שעברו את ההכשרה ולסייע בקליטתם בשוק העבודה החדש שמתפתח.