האם נפאל תיכנס בקרוב לרשימת המדינות בהן השימוש בקנאביס חוקי? יתכן בהחלט. בכירים בממשל של המדינה הדרום אסיאתית, שהתהדרה בעבר בתרבות קנאביס ענפה, פועלים כעת על-מנת להחזיק עטרה ליושנה ולהשיב את צמח הקנאביס אל העם. "זה לא מוצדק שמדינה עניה כמו שלנו צריכה להתייחס לקנאביס כאל סם", אמר שר הבריאות הנפאלי, בירוד חטיוואדה. "האוכלוסייה שלנו נענשת והשחיתות עולה בגלל הברחות, בגלל שאנחנו עוקבים אחרי החלטות של מדינות מתפתחות".

זו אינה הפעם הראשונה בה שר הבריאות של נפאל מתבטא בנושא הקנאביס; מאז תחילת שנת 2020, הוא הגיש שתי הצעות חוק הקוראות ללגליזציה של הצמח במדינה. הצעת החוק לא התקבלה, אבל התומכים בהצעת החוק של השר היו רבים למדי, ועושה רושם שמספרם רק ממשיך לעלות. בנוסף, קידם משרד הבריאות מחקר מעמיק בנושא ההשפעות הרפואיות של קנאביס, וכן בהיבט הכלכלי – על הפוטנציאל של גידול קנאביס מקומי וייצוא שלו לארצות אחרות.

ההכנות לסדר בנפאל (צילום: בית חב"ד קטמנדו, נפאל, חדשות)
נפאל | צילום: בית חב"ד קטמנדו, נפאל, חדשות

במידה ומאמצי שר הבריאות הנפאלי אכן יישאו פרי (או פרח) ויביאו בסופו של דבר ללגליזציה של קנאביס לנפאל, תהיה זו חזרה לימים עברו, וליתר דיוק – לתחילת שנות ה-70. כן, עד לפני 50 שנה היה השימוש בקנאביס בנפאל חוקי לחלוטין. אנשים גידלו קנאביס בכל מקום, ורבים מהחקלאים ומצאצאיהם עדיין רואים בצמח חלק בלתי נפרד מהתרבות שלהם. שלא לדבר על היותם מקור הכנסה מרכזי.

החל משנות ה-50 של המאה הקודמת, ועד לשנת 1973 בה הוחל האיסור על שימוש בקנאביס וגידולו, היו מגיעים תיירים רבים לנפאל כדי לתור במסלול שזכה לכינוי "מסלול ההיפים". כמויות גדולות של תיירים, בעיקרם היפים אמריקאיים, הגיעו לנפאל כדי לטייל, לחוות נופים מרהיבים וכמובן גם לעשן קנאביס באופן חופשי כפי שלא היה קיים כמעט באף מקום אחר.