מחקר חדש ומבטיח שיוצא מקנדה מראה כי זנים מסוימים של קנאביס מסייעים בהפחתת בחלק מהמקרים של מצוקה דלקתית בריאות, המכונה 'סערת ציטוקנים'. ציטוקנים הן מולקולות חלבון, אשר לוקחות חלק בפעילות החיסונית בגוף ובמצב תקין מאותתות לתאי החיסון להגיע לאותו אזור ולהילחם בפולש שחדר לגוף. התופעה הזאת היא תגובה מוגברת ובלתי נשלטת של מערכת החיסון. במצב כזה, עודף של מולקולות החלבון וכיוצא בזאת גם עודף של תאי חיסון מגיעים לאותו איבר – דבר אשר מוביל להתפתחותה של דלקת שפוגעת גם באיברים חיוניים. מומחים רבים העריכו, לאורך השנה, כי, כי 'סערת ציטוקנים' נחשבת לאחד מהסיבוכים החמורים ביותר של מחלת ה- COVID-19, כשהפגיעה המרכזית בעקבותיה היא בריאות.

במחקר משולב של האתר Pathway Research Inc בשילוב עם אוניברסיטת קלגרי ואוניברסיטת לטברידג', השתמשו מדענים בעור אנושי מלאכותי שנחשף לקרני UV, על מנת לעודד את השתרשות הדלקת. לאחר מכן הוא טופל ב- 7 זנים שונים של קנאביס רפואי, כדי לבחון את היעילות בהפחתת הדלקת.

תוצאות המחקר מראות כי קנאביס מסייע לבלום את הדלקת ולמנוע פיברוזיס (מונח המתאר קבוצת מחלות שבהן מתפתחת דלקת ברקמת הריאה וכל היא מצטלקת ונגרמת אי ספיקה נשימתית). 

אחד החוקרים הבולטים, ד"ר איגור קובאלצ'וק, מהמחלקה למדעים ביולוגיים באוניברסיטת לטברידג', מתאר כי לא הופתע כלל מתוצאות המחקר מאחר וצוותו חקר את הפוטנציאל האנטי-דלקתי של קנאביס במשך שנים. "לפני הקורונה בחנו את ההשפעה האנטי-דלקתית של למעלה מ-100 זני קנאביס (שנבחרו מתוך 800) וזיהינו כמה עשרות בעלי פוטנציאל חזק ואף הגשנו עליהם מספר פטנטים לשימוש במגוון טיפולים רפואיים בהם, דלקת מפרקים שגרונית, טרשת נפוצה, דלקות בעור, במעיים ובפה". מתוך שבעת זני הקנאביס שנבחנו במחקר, שלושה נמצאו כיעילים ביותר.

כבר ביולי 2020 פורסם מחקר ישראלי לפיו טיפול המשולב CBD, החומר הפעיל בקנאביס, עשוי לסייע בדיכוי סערת ציטוקינים, תופעה שנצפתה בקרב לא מעט חולי קורונה.

החוקרים סיכמו כי לאותם זנים, שנחשבים לאנטי-דלקתיים, עשויים להיות גם השפעות גם לטיפול ב- COVID-19, כמו גם למחלות ראומטולוגיות שונות.