לא נקרא לזה 'טרנד', אבל זו כן תופעה קטנה שמתחילה לתפוס תאוצה: אכילת עלי קנאביס מטוגנים, כחטיף. מי שעומד מאחורי המוצר המעניין הוא שף צעיר מקליפורניה בשם מייקל מליאנו, ומי שחשפה אותו לקהל הרחב היא ג'קי יאדוניסי, משפיענית רשת בעולם הקולינריה וכתבת של מגזין האוכל Delish.

הרעיון של לאכול עלי קנאביס בוודאי נראה לחלקכם קצת מוזר. עליו של הצמח מכילים ריכוזים מזעריים של החומר הפעיל בצמח THC, לעתים אף פחות מעשירית האחוז. רק לשם השוואה, בתפרחות הקנאביס – החלק בצמח שאותו נהוג לעשן – יש בדרך כלל לפחות 10-15% THC. עלי הצמח לא משמשים לעישון, ולרוב נחשבים כפסולת ותו לא. אז מה השף מליאנו מוצא בהם? ומה בעצם הוא עושה איתם?

ובכן, השף הצעיר מלוס אנג'לס מטגן את עלי הקנאביס ומייצר מהם סוג של חטיף, מעין מתאבן המוגש לפני תחילת הארוחה. הוא טובל את העלים בקמח חומוס, מתבל במעט שום ופלפל שחור וזורק את העלים לטיגון עמוק. התוצר נראה מגניב למדי, אבל נראה שיש בו לא מעט יתרונות נוספים.

View this post on Instagram

A post shared by Jackie Grubs (@jackiegrubs)

"זה טעים במיוחד", מעיד הנחתום על עיסתו. "ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב. יש לזה טעם אגוזי, ולעלה עצמו יש נגיעות של קייל. זו גם פצצת חלבון. עלה ההמפ מכיל 28% חלבון". ואכן, בדיקה קצרה בספרות מחקרית מראה כי עלי ההמפ (קנבוס, זן קנאביס הידוע בריכוזי THC  נמוכים), כמו גם זרעיו של הצמח, עשירים מאוד בחלבון.

אבל השף מליאנו רואה במאכל החביב לא רק ערכים תזונתיים, אלא גם ערכי חברתיים חשובים. "המטרה הייתה לייצר נושא שיחה" הוא אומר בראיון ל-Delish. "רציתי ליצור מנה עם השפעה. יצרנו שיתוף פעולה עם פרויקט חברתי העוסק בקרמיקה, ומשתתפים בו אסרים לשעבר החברים בקהילת הלהט"ב. בכל פעם שהגשתי את העלים לשולחן, רציתי להעלות מודעות לכך ש-40,000 אנשים נשלחו לכלא בגלל אותו העלה בדיוק. זו הייתה המטרה האמיתית מאחורי עלה ההמפ הקריספי".

View this post on Instagram

A post shared by Michael Magliano (@chef.mags)