השפעת הקנבידואיל THC על תינוק בן יומו, לא לגמרי התבררה במחקרים, אולם כעת חוקרים מאמינים כי הוא עשוי להישאר בחלב האם, עד 6 שבועות לאחר הצריכה.

כבר בשנת 2018, האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים (AAP) פרסמה אזהרה שקראה לאמהות לא להשתמש בקנאביס בזמן ההנקה. היא התבססה על ממצאי מחקר שהצביעו על כך ש-THC עשוי להישאר בחלב אם למשך 6 ימים לאחר הצריכה ולכן עלול לעבור מהאם לתינוק.

מחקר חדש בכתב העת JAMA Pediatrics מדווח כי הרכיב עשוי להישאר בחלב האם הרבה יותר מכמה ימים, 6 שבועות ליתר דיוק. חוקרים מבית החולים לילדים בקולורדו חקרו 25 נשים שילדו בשני בתי חולים בקולורדו בין נובמבר 2016 ליוני 2019. כל הנשים הללו עשו שימוש בקנאביס במהלך ההריון והתכוונו להיניק את ילדיהן.
הנחקרות התבקשו לא לצרוך קנאביס במשך 6 שבועות לאחר הלידה, 7 מהן הפסיקו לצרוך לחלוטין קנאביס במהלך כל המחקר. מהנחקרות נלקחו דגימות דם, שתן וחלב אם.

התוצאות הראו כי THC היה נוכח בחלב האם של כל אחת מהנחקרות במשך 6 שבועות. המינונים השתנו מאחת לאחת, כנראה בגלל חילוף החומרים, משקל וכמות הצריכה.
כשברוב מדינות ארה"ב כבר אישרו שימוש במריחואנה רפואית, יותר ויותר נשים משתמשות בקנאביס כדי לסייע בתסמינים שונים, ביניהם, בחילות, כאבים, בעיות שינה עוד. מחקר שנערך בשנת 2019 מצא כי שיעור השימוש בקנאביס לפני הלידה הוכפל ב- 15 השנים האחרונות. מחקר נוסף משנת 2018 מצביע על כך ש-70% ממרפאות קולרוד המליצו על שימוש עבור נשים בהריון. אך למעט המחקר החדש, לא היתה מספיק אינפורמציה מדעית על הימצאותם של קנבינואידים בחלב האם.

מחקרים משנות ה- 80' דיווחו כי ילדים שנולדו לאמהות שצרכו קנאביס חוו בעיות קוגנטיביות, אך דווקא מחקרים עדכניים לא מצאו קשר כזה. מחקרים אחרים דיווחו על כך ש-THC עלול להפריע להפתחות קשרים עצביים במוח של התינוק, אך לא ברור האם כמות קטנה שמועברת דרך חלב האם עלולה לגרום לבעיות כאלה.
בינתיים, ההמלצות הגרופות עבור נשים הרות הן להימנע משימוש בעת ההריון או ההנקה.