קנבידיול (CBD), אחד משני הרכיבים הנחקרים, הנלמדים והמפורסמים בצמח הקנאביס, מושך תשומת לב מחקרית רבה בכל הנוגע לסגולותיו הרפואיות. המחקר בקנבידיול התקדם פלאים בשנים האחרונות, אך מבחינות רבות הוא נמצא עדיין בחיתוליו, וההסבר לרבות מסגולותיו עדיין לא ברור לנו לחלוטין. עיקר המחקר עוסק בשימושים הרפואיים שניתן לעשות בקנבידיול המופק מקנאביס, בין אם בשילוב עם חומרים נוספים, כמו THC, ובין אם בצורתו הטהורה (כלומר 100% CBD שניתן למטופלים כתרופה ללא שום חומר נלווה אחר). עם זאת, תחום מחקר נוסף עוסק לא רק בשימושים אשר ניתן לעשות בו, אלא באופן ייצורו. אחרי שחברת Symrise הגרמנית הצליחה לפני כשנתיים לייצר במעבדתה קנבידיול באופן מלאכותי לחלוטין, וללא הפקתו מן הצמח, מתברר כעת שקיימת דרך נוספת להפיק קנבידיול, ממקור טבעי שאינו צמח הקנאביס.

ספורטאי עבר למען תעשיית העתיד

לאחרונה נכנסו מספר כוכבי פוטבול והוקי מפורסמים מאוד בארצות-הברית לעסקי הקנאביס הרפואי, כיזמים וכתומכים כלכליים. גם כדורסלן העבר אלן אייברסון, המוכר יותר בישראל, עשה מהלך דומה. בחלק מן המקרים מדובר במהלך כלכלי בלבד, ואילו במקרים אחרים מדובר במהלך הנובע מאמונה עמוקה בסגולות הרפואיות של הצמח (לא סתם מרבית הספורטאים הבולטים בהקשר זה מגיעים מענפים הקשורים מאוד בפציעות ובכאבים מתמשכים).

שם חדש הבולט בתעשייה הוא כריס הטרינגטון, שחקן פוטבול לשעבר. הטרינגטון בולט, בין השאר, בשל האופי המיוחד של המוצר אותו משווקת החברה שבבעלותו.

חברת "פילס" (Peels) – 'קליפות' בעברית – משווקת קנבידיול המופק מקליפות תפוזים. על-פי אתר הבית של החברה מדובר בקנבידיול טהור לחלוטין, ולפיכך הוא מתפקד בגוף בדיוק כמו קנבידיול המופק מזני הקנאביס השונים, על כל המשתמע מכך. החומר הטבעי מופק מקליפות פרי ההדר המתוק בהליך מיוחד השומר עליו נקי ממזיקים או מחומרים רעילים אחרים הנפוצים בחקלאות. לטענת החברה, היתרון של ייצור קנבידיול מקליפות תפוזים נובע מכך שמדובר במוצר טבעי הנקי מכל חשד לנוכחות THC בתכולתו.

תפוז מקולף על קרש חיתוך (צילום:  Milosz_G, shutterstock)
קליפות תפוז | צילום: Milosz_G, shutterstock

כתום זה הירוק החדש

יתרון נוסף במפעלו של הטרינגטון הוא השימוש בחומרי גלם שקיימים בשפע בתעשיית המזון ואף נחשבים במרבית המקרים כפסולת. במקום להשקיע בחממות מיוחדות ובהשקיה מרובה לגידולי המפ, משתמשת "פילס" בתוצרי לוואי הקיימים בין כה וכה בתעשיות שונות המשתמשות בתפוזים, ובעיקר בקרב יצרני משקאות, כמובן.

המוצר כבר נמצא במכירה באתר החברה, והתקווה של יצרנית הקנבידיול החדשה היא כי בהיעדר כל שימוש בצמח הקנאביס עצמו לשם הפקת המוצר, יהיה קל יותר להשיג אישורים לשווקו כתוסף מזון, ובכך להימנע מהתקנונים הקשוחים הכרוכים בשיווק מוצרי קנאביס.