ההשפעות של צריכת קנאביס, ותחושת ה"היי" שבאה לאחר מכן, תורגש אחרי 8 דקות. במידה וממשיכים לצרוך עוד קנאביס, ההרגשה תתחזק. אבל גם במקרה של קנאביס, לכל אדם יש את הגבולות שלו. כלומר, אחרי שהגעת לשיא הגוף יחווה מעין תחושת 'התרסקות' (בדומה לשתיה מוגזמת של אלכוהול והמעבר בין תחושה קלילה וכיפית לזו ששתית יותר מדי). הכוונה היא שה-THC עלול לגרום לתחושות מיידיות של נמנום וחוסר נוחות. 

מחקר שפורסם לפני כעשור ב-iranian journal of psychiatry עוסק בהשלכות הקליניות של קנאביס מציין כי ההשפעות ההתנהגותיות והפיזיולוגיות באות לידי ביטוי בחוסר ריכוז, תחושת אופוריה, שינויים בזיכרון ובמצב הרוח ותפיסת זמן שונה. התגובות הפיזיולוגיות כוללות שינויים מהירים בדופק ובלחץ הדם, תחושת יובש בפה ובגרון, תיאבון מוגבר, הרחבת כלי דם וירידה בקצב הנשימה. ניכרו גם תסמינים של עצבנות, חרדה ובעיות שינה, בקרב אנשים שהפסיקו לצרוך את הצמח. רמות גבוהות של THC (הרכיב הפסיכואקטיבי בצמח) מקושרות גם לחרדות ופרנויות, שלעתים ילוו גם בתחושות פיזיות קשות, כמו: בחילות והקאות.

כיוון ש–THC  מאוחסן בתאי השומן בגוף, הוא למעשה מושפע מכמות הצריכה ועלול ליצור תחושות של עייפות וכבדות במשך שעות וימים לאחר מכן.

צריכת יתר עלולה לגרום לעתים נדירות תופעות לוואי מסוכנות ועד היום אף אחד לא מת ממנת יתר של מריחואנה, אך רבים חווים התקפי חרדה שתוקפים ללא התרעה וזו חוויה לא פשוטה בכלל, בטח אם אפשר להימנע מכך. העצה הכי טובה עבור מטופל שרק החל לצרוך היא להתנסות בהדרגה ולהבין את המינון הכי נכון לגוף שלו.