״הי, אני חדש כאן בקבוצות, מה טוב לי?״

זאת שאלה מאוד נפוצה בקרב מטופלים חדשים וגם ותיקים. המרדף אחרי מה יעזור יותר טוב, איזה זן יקל על הכאבים. מה יתן שינה טובה, איך לצרוך, מה לעשות שיש בעיה? אבל אם עוצרים רגע לחשוב על זה, למה בעצם כל השאלות האלו עולות?
התשובה מסובכת שלא לצורך.

אם הייתי לוקח ריטלין, הרופאה אומרת בבירור: 'קח 10 מ״ג פעם ביום כשעה לפני הלימודים' התשובה שלה מאוד מדוייקת,, מאוד מדעית וכוללת מעקב אחרי המטופל,
למה זה לא ככה עם קנאביס?

נתחיל מזה, שקנאביס הוא לא תרופה מהונדסת ואי אפשר לכמת זאת בסטנדרט אחד. יש יותר מידי רכיבים פעילים שלא הוגדרו על ידי המדע. מה לעשות שקנבינואידים לא באים עם חוברת הוראות.

אז אתה מגיע לרופא שלך עם כל המסמכים, לקחת את כל התרופות האחרות שאתה מחוייב לפני הזכות לרישיון והגיע הרגע שאתה עומד לקבל רישיון לקנאביס רפואי. מזל טוב, סיימת מסע כומתה. עכשיו מתחיל המסע האמיתי, אתה עומד לגלות שאתה הרופא של עצמך. יש רופאים שיגידו: 'אתה צריך משהו לא חזק כי אתה חדש
תתחיל ב T10C10 מאוזן', אחרים ירשמו לך טיפות T1C28.

מה זה T10 מה זה C28 ואיך לקחת זאת כבר כתבה אחרת לחלוטין. בואו נתמקד על זה שהרופא לא תמיד סגור איך תצרוך את החומר (וזה במקרה הטוב שהוא בכלל ממליץ על משהו). פעמים רבות, הרופא פשוט שואל אותך, 'מה אתה צריך'? זאת אומרת, הרופא יוצא מנקודת הנחה שאתה כבר ניסית, בקיא ויודע לבד כמה ומה אתה צריך, לא שכמה אתה צריך באמת משנה, כי בכל מקרה ירשמו לך רק 20 גרם לחודש. שזה יכול להיות מתחת לכמות שתעזור, בשיטת צריכה לא נכונה. כל זה יכול לגרום לך להתייאש ולוותר.

זאת נראית לי המטרה הסופית של היק״ר (היחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות). לגרום לאנשים לומר 'הקנאביס לא עזר לי'. למה? כי הרופא לא באמת יודע איזה זנים יעזרו למי, אין מאגר מידע רשמי של איזה זנים ואיזה כמות עוזרים לאיזה מחלה, האם מומלץ לאדות, לעשן או לבלוע דרך הפה.

בעולם אידיאלי עם רפורמה אמיתית היה מרכז ידע בחינם עבור מטופלים. כשאתה מקבל את הרישיון, אתה מקבל לינק לאתר יעודי למטופלי הקנאביס ונכנס לאתר עם לינק אישי ( או שיחת טלפון עם מוקד הקנאביס למטופל ).
תלחץ על כפתור ישאל אותך איזה מחלה, איזה גיל, הרגלי עישון וטה דה! קיבלת המלצה על שיטת צריכה. בעוד חודש יצרו איתך קשר למעקב אמיתי. אחרי הכל, אף אחד לא מושלם. עד אז הדרך הכי טובה לצערי היא להיכנס לקבוצות ולרשום, ״הי שלום אני חדש כאן בקבוצות, מה טוב לי?״.

*המבחנה בפייסבוק וביוטיוב