"כשאחד מחברי הוותיקים שלי סיפר לי שהוא משלם בשמחה 1,500 דולר לכ-30 גרם של קנאביס (כ-1,950 שקלים לשקית של 10 גרם), הלסת שלי כמעט נשמטה לרצפה". כך כותב פטריק מרבליאס במגזין "High Times". "לא יכולתי להבין מדוע מישהו עם גישה חופשית לקנאביס חינם יהיה מוכן לשלם עבורו סכום כה גבוה!"

מתברר שלאחרונה יש בקליפורניה ביקוש רב ל"קנאביס בוטיק", תפרחות שגדלות באצוות קטנות ע"י מגדלים מומחים. פטריק לא התעצל ואיתר את המגדל, שהזדהה בשם נמו והסביר: "מבחינתי, גידול קנאביס באצוות קטנות זה שילוב של מדע ושל אמנות, עם נטייה לכיוון האמנות: הכל חייב להיות אורגני וההשקיה חייבת להיות ידנית. אסור לעגל פינות! מבחינת המחיר - הוא יחסי לאיכות ולזמן המושקע כמו בכל תעשיה, בין אם זה יין, אופנה, מכוניות או שעונים. זה אולי לא מחיר שמתאים לכולם אבל לדעתי החיים קצרים וצריך לחוות את הדברים היותר טובים מידי פעם. אם מישהו משקיע את כל יכולתו ואת כל כישוריו ביצירת משהו מיוחד, זה שווה בעיני".

תפרחות קנאביס (צילום: Mitch M, shutterstock)
תפרחות קנאביס | צילום: Mitch M, shutterstock

באשר אלי, במהלך 45 השנים בהן אני צורך קנאביס נתקלתי במאות זנים שונים. המסקנה העיקרית שלי היא כי מי שקובע את איכות הקנאביס, בהנחה שהגנטיקה ההתחלתית היא איכותית, הוא המגדל: אם ניתן 2 ייחורים זהים ל-2 מגדלים שונים, התוצאה עשויה להיות שונה לחלוטין למרות שהגנטיקה זהה! זאת בשל שיטות הגידול השונות והיחס השונה של המגדלים אל הצמח. יש מגדלים שמתייחסים לצמח כאל מוצר צריכה רגיל ויש מגדלים שנוהגים להשמיע לצמחים מוסיקת רקע לשיפור האווירה בה הם גדלים. יש מגדלים שנוהגים ליצור לצמח טראומות מכוונות על מנת שיגביר את יצור החומרים הפעילים שלו ויש הנחרדים רק מהמחשבה על גרימת טראומה לצמח, ומתייחסים אליו בשיא העדינות האפשרית. ועדיין, למרות שלקנאביס של נמו יש ביקוש, השאלה שנשאלת היא האם יש קנאביס ששווה מחיר כה גבוה?

זה בדיוק כמו לשאול את אייל שני האם יש עגבניה שבאמת שווה 24 דולר? או לשאול חובבי אלכוהול מובחר האם יש בקבוק וויסקי ששווה מיליון דולר? אני מניח שהתשובה היא שכל עוד יש ביקוש, יהיה גם היצע.

הזנים היקרים בעולם

מלבד גידולי הבוטיק הנמכרים מפה לאוזן 'למבינים בלבד' שיכולים להרשות לעצמם, יש לא מעט זנים מוכרים יותר, והם יקרים מאוד. האם הם שווים את זה? ואיך בכלל נוכל לדעת?

עלי קנאביס אינדיקה (צילום: Kym MacKinnon, unsplash)
צמח קנאביס | צילום: Kym MacKinnon, unsplash

בשל בעיות רגולטוריות, אצלנו בארץ עדיין אין אפשרות לייבא קנאביס מארצות הברית. אולם לו הדבר היה אפשרי, אין לי ספק שגם פה היה ביקוש לאותם זנים יקרים, בהנחה שהם אכן מיוחדים. לבינתיים, הזנים היקרים ביותר המוצעים כיום בבתי המרקחת בארץ עולים 399 שקלים ל-10 גרם - סכום גבוה עבור מרבית המטופלים בקנאביס רפואי, אולם עדיין זול יותר מהשוק השחור שבו המחירים יכולים להשתוות למחירים שבארצות הברית.

על כל פנים, אלו הם זני הקנאביס היקרים ביותר בארה"ב כיום:

White fire OG: זן היברידי, שילוב של "fire OG" ו- "The White". מאופיין בטריכומות כבדות, תפרחות גושיות בצבע ירוק בהיר, המתהדרות ב-24-28 אחוזי THC מחירו בחנויות הוא כ-770 שקלים לשקית של 10 גרם.

Isla OG: זן אהוב ומועדף בקרב מי שיכול להרשות לעצמו להוציא כ-100 שקלים לגרם. כשהתפרחות מוכנות לקציר, הפרחים הגזומים מונחים ישירות לתוך קופסאות אלומיניום לצורך יישון והם נמכרים באותן קופסאות, לצורך שימור הטעם והרעננות. 

Loud dream: הנה ראייה נוספת לכך שאיכות התפרחת אינה נמדדת בהכרח על פי אחוזי ה- THC: ב"לאוד דרים" יש 14-16% בלבד מהחומר הפעיל, ועדיין - אם תוכלו להשיג אותו הוא יעלה בסביבות ה-100 שקלים לגרם. הזן מאופיין בטעם מתוק והתפרחות שלו נראות כמו אינדיקה קלאסית, למרות שהוא זן היברידי עם נטייה לסאטיבה. ההשפעה שלו אופורית, מעוררת, בהחלט מומלצת לשימוש יום. למרות מחירו הגבוה, קשה להשיג אותו.

Oracle: "אורקל" מופיע בכל רשימות הזנים היקרים ביותר, וגם הוא נמכר בכ-100 שקלים לגרם. השמועה שרצה עליו באינטרנט הייתה שהוא מכיל 45% THC, פי שתיים מהממוצע. לאחרונה הוא נבדק במעבדה בלוס אנג'לס ונמצא כי הוא זהה מבחינה גנטית לזן בשם AC/DC, שהינו גבוה ב- CBD אך נמוך ב-THC. בדיעבד התברר שלא הייתה שום הצדקה למחירו הגבוה וכי למעשה, הוא מהווה ראייה למסע יחסי ציבור מוצלח ותו לאו. ה"אורקל" (נביא) התגלה כ"נביא שקר".

הכותב הינו פעיל חברתי ותיק למען לגליזציה של הסמים הקלים