סקוט בייקר הוא דור 5 למשפחת אופים, שההיסטוריה שלה מתחילה עוד ב-1875. לפני כשנה הקים מאפייה שנקראת "מאפיית 5 הדורות" בפיטסבורג, ארה"ב. מעבר למתכונים משפחתיים ושלל מאפים שהפכו לשם דבר ברחבי העיר, הושק לפני כחודש לאחרונה קו מאפים חדש בתוספת אבקת CBD.


בניגוד לספייס קוקיז, עוגיות או עוגות שמוסיפים להם מריחואנה, שגורמים לתחושת "היי", במאפים הללו אין THC (הרכיב הפסיכואקטיבי של הקנאביס), אבל הם מכילים מיליגרם של קניבידיול אחר, ה-CBD. זהו רכיב שגורם הקלה בשורה של מצבים בריאותיים, כמו במקרים מסויימים של אפילפסיה. הוא גם מקל על כאבים, מפחית חרדות, בעיות שינה ודלקות. יש מקרים לא מעטים שמייחסים לו את היכולת להאט צמיחה של תאים סרטניים, אבל זה עוד לא הוכח מחקרית.


תערובת האפייה מיוצרת על ידי חברת ביוטכנולוגיה שעוסקת בפיתוח מוצרי קנבוס "אינטילגנטיים", שכוללת רכיבים טבעיים בלבד מקנאביס אורגני של חוות גרימווי (שהפכה למגדלת הגדולה ביתר של ירקות אורגניים בארה"ב וממוקמת בבייקרספילד, קליפורניה). התערובת היא דמויית קמח וניתן להוסיף אותה לכל מתכון, מבלי שתשפיע על הטעם, המרקם או המראה של המאפה.


קנבוס (המפ) הוא מגוון רחב של זנים לא פסיכואקטיביים שמכילים כמות מזערית של THC, בשונה מבן דודו, הקנאביס. הם אמנם זנים שונים, אך מאחר ונחשבים לבני משפחה, גם הקנבוס הוצא מהחוק ונאסר לגידול ברוב מדינות העולם, החל משנות ה-30 של המאה ה-20. רק ב-2018, כשמנהל המזון והתרופות האמריקאי(ה-FDA) הוכיח כי ה-CBD יעיל בטיפול בשתי הפרעות אפילפסיה וסגולתיו הרבות נפוצו, הפך ה-CBD ללהיט בענף המזון והמשקאות.