עבור רבים, השילוב בין קפאין לקנאביס, הוא מושלם. השילוב בין השניים עשוי ליצור השפעות פיזיות כמו גם נפשיות. מבחינה מדעית, הנושא לא נחקר לעומק, אך מבחינה תרבותית הם עושים רושם של 'חברים וותיקים'.
קפאין, כמו קנאביס, משפיע על המערכת האנדוקנבינואידית. וכבר הוכח ששניהם גורמים לעלייה בהורמון הדופמין. שניהם בעלי השפעה חזקה, מגבירים השפעות מסוימות שמבטלים אחרים. קפאין, למשל, עשוי לייצר חרדה, בעוד ש-THC נחשב לבעל השפעה מתונה במינונים נמוכים, ועלול להגביר חרדה במינונים גבוהים.

מחקרים הראו כי קפה משפר את היכולות הקוגניטיביות. כשהוא משתלב עם קנאביס, ההשפעה עשויה להיות הפוכה. חלק מהמחקרים מצביעים על כך ששילוב בין השניים גורם לפגיעה פחותה בזיכרון, אחרים הראו שדווקא קפאין מגן חלקית מפני תופעות של שכחה הקשורה למינונים גבוהים של צריכת CBD.

מבחינה תרבותית, קפה וחשיש הופרדו למחוזות נפרדים, עקב מעמדם המשפטי השונה בתכלית (אחד הפך לאחד מסמני התרבות המודרנית והשני הוגדר במשך עשורים כסם מסוכן). אך ככל שהלגליזציה מתפשטת ליותר מדינות, בית הקפה הופך למקום מרכזי לצריכת קנאביס, בשילוב עם אמנות ומוסיקה.

גם עבור תושבי הולנד ותיירים שמגיעים למדינה על מנת ליהנות מתיירות קנאביס, חווית הצריכה הראשונית של קנאביס נעשית לרוב ב"קופי שופס". למרות החיבור הטבעי לכאורה, מדינות מסוימות כמו קליפורניה אינן מתירות ייצור מוצרי קנאביס וקפה על ידי אותם המפעלים.

המחקר על קפאין מספק כמה סימני אזהרה, אבל הפער באינטראקציה בין השניים גדול יותר מהידע שנצבר. כל לדוגמא, אין מחקר שמשווה איך קנאביס מגיב לשילוב עם משקאות שונים המכילים קפאין (תה, משקאות אנרגיה ומשקאות דיאטטיים). בהתחשב כמה שני הרכיבים הללו פופולריים, המפגש ביניהם בלתי נמנע.