טיפול בילדים בעזרת קנאביס רפואי הוא נושא שנוי במחלוקת, כזה שרבים לא מעזים להתקרב אליה. לא רק מטופלים חוששים מהנושא, אלא גם לא מעט רופאים. העולם הופל לסובלני יותר כלפי קנאביס ומכיר ביכולותיו הכמעט בלתי מוגבלות. המהפכה הזאת קורית בזכות אנשים רבים. אחת מהן היא היא שרון אימברמן שהפכה בזכות התנסות אישית, לאחת הדמויות המובילות במסע להכרה ביכולותיו הטיפוליות של הקנאביס הרפואי בקרב ילדים. לצידה עומדת קבוצה של אנשים, חלקן אימהות כמוה, רופאים וחוקרים שהתגייסו למשימה וביחד הפכו לחלק מחוד החנית לקידום טיפול בעזרת קנאביס רפואי בילדים הסובלים מאפילפסיה.

נתחיל בהתחלה

שרון התחילה את דרכה במקור בהתעניינות בטיפול בניקוטין, עבור בנה (היום כבר בן 20 פלוס). בילדותו סבל מהתקפי אפילפסיה קשים והתרופות הקונבנציונליות לא שיפרו את מצבו. כהרבליסטית קלינית, היא מכירה ומבינה את בכוחם של צמחים בשיפור תהליכים פיזיים והקלת תסמיני מחלות, הפרעות פיזיות או נפשיות. "בשנת 2014 החלטתי להתחיל לחפש פתרונות שהם מחוץ רפואה הקונבנציונלית, שפשוט לא עזרה לו, והתחלתי להתעניין בטיפול בניקוטין, שהיה סביבו דיבור ועניין. בסופו של דבר תגובה של אחת האימהות באחד הדיונים ברשת צדה את עיניי", היא מספרת, "בתגובתה שאלה האם 'למה בעצם להשתמש בניקוטין שגורם לנזקים ולא לבחור באלטרנטיבה הבריאה יותר והיא קנאביס'?

"את ההבנה שקנאביס אינו סם, אלא גם גורם מרפא למדתי דרך סיפורה של שארלוט פיגי, ילדה חולת אפילפסיה מקולורדו שטופלה בקנאביס וסיפורה שפורסם באתר ייעודי ברשת, סחף אחריו רבים. אל הסיפור שלה התוודעתי עוד בראשית הדרך ומשם בעצם התחיל המסע שלי להכרה ביכולות הרפואיות של הצמח וסגולותיו התרפויטיות.  

"בשנת 2014 עוד נתפס הקנאביס כסם מסוכן ורק המחשבה לתת אותו לשימוש בקרב ילדים הייתה דמיונית, כמעט דמונית. אבל לאחר מחקר מעמיק וקריאה של אינספור סיפורים מרחבי העולם, התאספנו בסופו של דבר 10 משפחות לילדים חולי אפילפסיה והגשנו בקשה לקבלת רישיונות לשימוש בקנאביס רפואי בקרב ילדים. התשובה שקיבלנו הייתה 'לא מוחלט', אבל החלטנו שאנחנו לא מתייאשים, עירבנו פרופסורים ומוחים בעלי שם, אמצעי תקשורת ובסופו של דבר התרצה משרד הבריאות והחל לספק רישיונות גם לילדים".

_OBJ

 נס בבקבוק

את ההתנסות הראשונה עם מוצר שמן קנאביס שנקרא PHD עשתה שרון כשהגיעה לחברת "better". "היום המוצר הזה נקרא EP1  CURE EP וחולל מהפכה בקרב ילדים חולי אפילפסיה עמידה בתרופות, קראנו לזה "הנס בבקבוק"", היא מתארת בחיוך. "במוצר הזה קיבלנו לראשונה שמן קנאביס שהיחס שלו בהרכב החומרים הפעילים עומד על 1:20 כלומר, 1 THC ל- 20  CBD. זה היחס שמתאים לילדים והתוצאות לא איחרו לבוא. כאן לא הסתיימה עבודתנו והמחויבות שלנו כקבוצה המשיכה הלאה, כשהצלחנו לשכנע את מערכת הבריאות הישראלית לערוך את המחקר הרפואי הראשון בעולם בנושא השפעת הקנאביס לאפילפסיה בקרב ילדים."

את המחקר הובילו מומחים בעלי שם מישראל. משם המחקר שימש כפריצת דרך בינלאומית בטיפול באפילפסיה באמצעות קנאביס רפואי וכמעט כל מדינות העולם נותנות התוויה רפואית על אפילפסיה”, היא מספרת. בימים אלה מתקיים מחקר קליני מתקדם באוסטרליה שמטרתו לקבל הכרה של EP1 כתרופה רשמית לאפילפסיה בקרב ילדים.

אימברמן מלווה בהווה מאות משפחות לילדים חולי אפילפסיה ומדריכה אותן בטיפול בקנאביס, במתן המינונים הנכונים, במציאת המטפל הנכון ועוד. היא מובילה מהלך גם בכל הנושא של טיפול בקנאביס רפואי לילדים על הספקטרום האוטיסטי,  תוך דגש בהתפרצויות זעם, פגיעה עצמית, ובעיות שינה. "ילדים רבים חולי אפילפסיה נמצאים גם על הספקטרום האוטיסטי כך שמדובר היה במהלך טבעי והגיוני לזירת פעילות נוספת. הפכנו לראשונים בעולם בפיתוח פרוטוקולים לטיפול בילדים אלה בקנאביס רפואי ואנחנו אכן מזהים מגמות של שיפור בפרמטרים האוטיסטים", היא מסבירה.