גם בגיל 41, אי אפשר לפספס שגור פורת היה ספורטאי מקצועני, והעובדה שהוא מתנשא לגובה של 197 ס"מ מרמזת באיזה ענף ספורט הוא עוסק. גור, שנולד וגדל בעפולה, החל לשחק בקבוצה המקומית ובהמשך אפילו עלה עמה לליגת-העל. במשך 11 עונות שיחק בליגה הבכירה בכמה קבוצות, ביניהן מכבי חיפה וומכבי ראשון לציון. בין היתר הוא השתתף במעמד גמר הפיינל פור של ליגת-העל ובגמר גביע המדינה.

כיום גור מתגורר עם משפחתו בישוב כרמי יוסף ומשחק כדורסל בקבוצת הפועל לוד מהליגה הארצית. "בתור ספורטאי מקצועני הגוף עובר שחיקה הרבה יותר גבוהה מאשר אצל האדם הממוצע, ולמרות זאת  אתה נדרש לספק ביצועים כל ערב, כל אימון וכל משחק", הוא מספר. "זה אומר לעלות לשחק פצוע על כדורים ולהכניס הרבה כימיקלים לגוף. מקבלים כדורים וזריקות על ימין ועל שמאל".

כמו חלק ניכר מהספורטאים המקצועיים, גור עבר במהלך הקריירה כמה פציעות שהותירו עליו את חותמן, כמו פריקת עצם הבריח או פגיעה במפרק הקרסול שגרמה לו לכאבים כרוניים. במשך שנים הוא ניסה כמעט את כל מה שיש לרפואה הממוסדת להציע – המון משככי כאבים ואפילו טיפול PRP במסגרתו מזריקים פלזמה ישירות לתוך מפרק הקרסול הפגוע. זכל אלה לא ממש עזרו וגור החליט לנסות גישה חדשה: "הרגשתי שהכדורים לא עושים לי טוב. ב-2014, כשכבר לא הייתי בליגת-העל, החלטתי שאני רוצה לבדוק אופציות אחרות. עברתי כמה רופאים וכל מיני שיטות, וכל הרופאים אמרו שניתוח בקרסול זו האופציה האחרונה ועדיף לחיות עם הכאב. החלטתי שלחיות על כדורים זה לא פתרון, והגשתי בקשה לקנאביס, ומאותו הרגע הכל השתנה".

גור פורת מנסה לחדור כשבטיסטה ובלותנטל שומרים עליו (צילום: עודד קרני)
"הגוף עובר שחיקה". גור פורת במהלך משחק כדורסל | צילום: עודד קרני

הכל מתנהל מתחת לרדאר  

כאמור, כאשר גור החל את תהליך הוצאת האישור לקנאביס רפואי, הנחת העבודה שלו היתה שימיו כשחקן מקצועני בליגות הבכירות חלפו. הוא החל להתפתח לכיוונים אחרים בעולם העסקי והצטרף למכבי רחובות בליגה הארצית, בעיקר בשל אהבת המשחק. אבל אז מכבי רחובות עלתה לפלייאוף ועונה אחרי גם לחצי גמר הליגה הלאומית, וכל זה עם שחקן מרכזי שמטופל בקנאביס רפואי.

ההחלטה של גור היתה לשמור על פרופיל נמוך אך גם לא להתנהל בפחד. "המחשבה על בדיקות לא הטרידה אותי, כי יש לי רישיון ומבחינתי זה בדיוק כמו לקבל מרשם מרופא. אם למישהו זה מפריע זו בעיה שלו. כדורסל זה הדבר שאני הכי אוהב לעשות אבל זה לא הדבר העיקרי, ועל הבריאות שלי אני לא מתפשר". 

נכון להיום, למרות שהקנאביס הרפואי מוכר כתרופת מרשם לכל דבר, בעולם הספורט חלק ניכר מאיגודי הספורט עדיין כורכים אותו יחד עם חומרים אסורים כמו סטרואידים וסמים ממריצים, שנועדו לשפר ביצועים באופן לא הוגן שמסכן את בריאות הספורטאים. רק לפני שנתיים למשל, הושעה שחקן הפועל ירושלים, טייסון תומאס, לשלושה חודשים אחרי שהתגלה בבדיקה אקראית שעישן קנאביס. בשונה מתומאס, גור מחזיק ברישיון ומעשן קנאביס במסגרת טיפול רפואי מוכר בחוק, אך עדיין בליגות הבכירות מדובר בסוג של טאבו. 

שון קמפ הישראלי

עבור גור הקנאביס היה חבל הצלה, ולראשונה הוא גילה כלי שמאפשר לו להפוך את הכאב לנסבל ולא גובה ממנו מחיר כפי שהשימוש במשככי כאבים גרם.  גור אפילו מציין שהעובדה שהוא עדיין שחקן פעיל בגילו היא הרבה בזכות הקנאביס. 

אחרי תקופה של ניסוי וטעייה מצא גור שמה שעובד הכי טוב עבורו הם זנים היברידיים של חברת בטר (better) שמסייעים לו להתמודד עם הכאב ואינם מפריעים לתפקוד השוטף והערנות. למשל, כדי לישון טוב ובלי כאבים בלילה הוא צורך את ה-PK זן מבוסס אינדיקה ועשיר בטרפנים.

בנוסף, ההתעמקות בתחום הקנאביס עקב מצבו הרפואי, הדליקה גם את איש העסקים שבו. כמי שמבין את גודל הפוטנציאל בקנאביס הרפואי, הוא עובד בימים אלה יחד עם שותף מומחה בזני קנאביס, על פתיחת בית מרקחת בהרצליה פיתוח שיתמחה בתחום הקנאביס הרפואי. בכך גור עושה מסלול דומה לזה שעשה כוכב ה-NBA שון קמפ, שאחרי פרישתו ממשחק פעיל פתח רשת חנויות לממכר מוצרי קנאביס רפואי.