קנאביס

גלגולו של צמח: כך נראית חממה לגידול קנאביס

חברת better, שמגדלת קנאביס רפואי, כחול לבן ובשיטות גידול אורגניות, מעניקה הצצה נדירה לחממת גידול, לעובדים שבה ולתהליכים השונים שעובר הצמח מהרגע שהוא מכה שורשים ועד שנשלח ללקוח ועוזר להקל על כאבים

מערכת mako קנאביס | mako קנאביס | פורסם 17/01/21 07:09 
אמהות
צילום: סקיי פרו

אימהות - צמחי אם הם צמחים נבחרים בעלי גנטיקה טובה שמהן לוקחים ייחורים שיהפכו לצמחים בוגרים עם גנטיקה זהה (כמו שיבוט). זהו בעצם הבנק הגנטי של מבחר הזנים שלנו. 

ייחורים
צילום: אמיר סוננברג

ייחורים - כשאנו חותכים ענף מסוים מהצמח, משרישים אותו, והופכים אותו לצמח בפני עצמו, בוגר, גדול וחסון. הייחורים שנלקחו מהאימהות מצמיחים שורשים. 

עובד הצמחה
צילום: הילה כדי

הצמחה - לאחר שהייחורים מצמיחים שורשים הם עוברים לחממת ההצמחה (veg) שם הוא גדל וצומח במשך כחודש, עד שהוא מוכן לעבור לשלב ההפרחה.

צמח הפרחה
צילום: סקיי פרו

הפרחה - שלב הגידול האחרון. הצמחים שעברו לחממה זו כעת מתחילים להוציא תפרחות שמכילות את רוב הרכיבים הפעילים. כשיגיעו לשיא התפרחת הן ייקטפו.

עובדת חווה
צילום: נמרוד ארונוב

קטיף - קטיפת הפרחים מהצמחים והעברתן לגיזום ("טרים") ידני שבו יורידו את עלי הצמח הגדולים וייבדקו הימצאות מחלות (עובשים).

עובד טרים
צילום: נמרוד ארונוב

"טרים" מכני - לאחר שנבדקו בחדר הקטיף, יעברו התפרחות במכונה שתעביר אותם גיזום מדויק של העלים הקטנים.

קיורינג
צילום: נמרוד ארונוב

"קיורינג" - ייבוש ויישון קנאביס. כעת התפרחות יעברו את שלב הייבוש ולאחר מכן יישון, תהליך בו נוצרת התפתחות של כלל הקנאבינואידים (הרכיבים השונים שנמצאים בצמח) בתפרחת, הטעמים והריחות של הצמח מתעדנים תוך שחרור הכלורופיל מהצמח .

צמח בדרך לבית המרקחת
צילום: אמיר סוננברג

תפרחת מוכנה למשלוח לבית האריזה - שם תעבור בדיקות מעבדה, ולידצייה ובקרת איכות עד להגעת האריזה לבית המסחר ומשם לבתי המרקחת.

תרשים זרימה
צילום: better

כך נראה גלגולו של צמח.

 

*התוכן בערוץ זה אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. קנאביס הינו סם מסוכן, כהגדרתו בפקודת הסמים המסוכנים, על כל המשתמע מכך. מאקו אינו מעודד או ממליץ לצרוך כל חומר שהוא ולא יהיה אחראי על כל שימוש מסוג זה.