פיטר ניקסון, קניין יינות אוסטרלי, מרוויח את הכסף שלו מלשתות יין בעבודה. חלום אה? אז אם יש מישהו לקחת ממנו טיפים בכל הקשור להרגלי שתייה, כנראה שניקסון הוא האדם המושלם. "אני נוסע בעולם ומשמש כיועץ של החברה שלי בכל הקשור לאיזה סוגי יינות כדאי לרכוש. כן, יש לי עבודה מופלאה", מספר ניקסון (בריאיון לאתר החדשות האוסטרלי), אדם שאנחנו די מקנאים בו, אז איזה מזל שהוא מסכים מדי פעם לנדב קצת טיפים מהידע שצבר בין נסיעותיו בעולם.

אם יש חוק אחד הקשור ביין וכולנו סגורים עליו שיין לבן צריך לאחסן במקרר ואת האדום רצוי להגיש בטמפרטורת החדר. בואו, זה גם מה שכתוב לנו בתווית שעל הבקבוק. נשמע ברור נכון? אז זהו – שלא, וכדאי לכם להפסיק את דרך ההגשה הזו. הוראות היצרן שאתם עוקבים אחריהן מתאימות למצב אקלים אידיאלי, כמו ברוב מדינות אירופה, מה שלא ממש נכון (לפחות בכל הקשור לתחזוקה נאותה של יין) לגבי הטמפרטורות בישראל.

מזג האוויר בישראל כמובן חמים יותר מאירופה - במיוחד בקיץ. החום הישראלי יכול ממש להרוג לכם את היין ולהעלים את הטעם המיוחד שמאפיין את היין האדום שבחרתם. "אם תכניסו את הבקבוק לחצי שעה במקרר או משהו כמו 15 דקות בקרח – זה ירענן אותו ותרגישו הרבה יותר טוב את טעמו", מספר ניקסון.

לפני שאתם יוצאים לקנות את השתיה החריפה לאירוע סוף השנה שלכם, כדאי שתדעו: מומחים תמיד אומרים שצריך להתאים את המשקה לסוג האירוע שאתה עורך, אבל כנראה שלא רק לסוג אירוע אלא גם למזג האוויר. ניקסון מספר שבמקומות חמים יותר עדיף לשתות יין רוזה מבעבע שמוגש צונן, ומאוחסן במקרר. "באוסטרליה יין הרוזה נמצא בצמיחה מאוד גדולה, הוא מתאים מאוד לאקלים החם שלנו, ובלי קשר הוא יין מצויין וקליל שפותח את התיאבון". נשמעת כמו אחלה הצעה לפתוח איתה את הערב, והרעב, כשמחכים שכולם יגיעו.