ממש מציינים ברחבי העולם את יום  הבריאות הבינלאומי, וזו הזדמנות מצוינת לצלול ולבדוק האם באמת יין הוא באמת בריא כמו שנאמר ונטען בלי סוף. כן, מתברר שרופאים רבים ממליצים על צריכה קבועה של יינות בכמות מתונה ואפילו מפליגים בשבחים לגבי היתרונות הבריאותיים שלו. שתיית יין מתוארת בלא מעט מספרי ההיסטוריה, ולא רק במשפחות המלוכה אלא גם אצל חלקים מבני המעמד הנמוך, ולמעשה ישנם ממצאים ארכיאולוגיים שמראים ש-7,000 שנים לפני הספירה אנשים ייצרו יין.

בדומה למשקאות אחרים שכולנו שותים והומצאו בתחילה כתרופה, גם היין שימש בעבר כחומר חיטוי לטיפול בזיהומים, טיפול בפגעי עור ובעיות במערכת העיכול. אם אחרי כל המידה הזה עדיין לא השתכנעתם לשתות איזו כוס יין מדי פעם ופעם - ריכזנו עבורכם עוד מספר סיבות ששווה לקרוא ביום הזה עם כוס יין ביד.

יין בריא ללב שלכם

הדבר הראשון שתשמעו מרופאים לגבי יין אדום הוא שבצריכה מתונה שלו - הוא משפר את בריאות הלב וכלי הדם. מחקר שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת הרווארד הראה כי צריכה מתונה של יין היא אחת משמונה דרכים להפחתת מחלות לב. מקור המחקר הוא בסטטיסטיקה שלימדה שדווקא לצרפתים, עם שאוכל מזון שומני במיוחד, יש אחוזים נמוכים של מחלות לב. מדענים טוענים כי היין טוב ללב בזכות חומרים נוגדי חימצון שקיימים בכמות גדולה בקליפות וגרעיני ענבים.

יש בו חומרים פעילים שכולנו צריכים

ביין יש מספר חומרים פעילים שתורמים לבריאות שלנו; האלכוהול דווקא תורם בהאטה של היווצרות טרשת העורקים, מגדיל את הסבילות של הגוף לגלוקוז ומעלה את הרגישות שלנו לאינסולין (שניהם גורמים שמגנים עלינו מפני סכרת סוג 2). 

בנוסף, ביין יש חומרים נוגדי חימצון (פוליפנולים) להם תכונות שעוזרות בהפחתת הסיכון ליצירת קרישי דם, מניעת חימצונו של כולסטרול מסוכן מסוג LDL והרחבה של כלי הדם וכתוצאה מכך לירדה בלחץ הדם. מה שמוביל בפועל להפחתה בסיכון להתקפי לב.

הוא טוב לריאות

מחלות ריאה הן לא דבר שניתן לפתור באמצעות צריכה מתונה של יין, אבל שתיית יין מתונה דווקא הוכחה כבעלת השפעה מיטיבה על תסמונות של מצוקה נשימתית ועל עצירה בהתקדמות מחלת ריאות חסימתית.

מסייע לחילוף החומרים

שתייה מתונה של יין יכולה לעזור בהרזייה באיזורים הבעייתיים ביותר, ובמה שמכונה שומן בטני (או "צדודים" בשפת העם). מחקרים מלמדים כי שתיית יין בכמות מתונה עוזרת להפחית את השומן הבטני, מדללת את כמות הכולסטרול המסוכן (HDL) ועשויה למנוע תסבוכות מטבוליות.

עוזר במניעת סרטן

המחלה שהפכה לאחד מגורמי התמותה המרכזיים בעולם המערבי ולצערנו עדיין לא נמצאה לה תרופה וודאית - אבל מחקרים מראים כי שתיית יין בכמות מתונה הוכחה כמקטינה את הסיכוי לחלות במספר סוגי סרטן, בהם סרטן המעי הגס, סרטן העור, סרטן ריאות וסרטן הערמונית.

חשוב לזכור שההמלצה על שתייה מתונה של יין באופן שגרתי נכונה רק לאנשים בריאים שאינם סובלים ממחלות כרוניות. אם תשתו יין בצורה נבונה ותשלבו אותו יחד עם תזונה בריאה ופעילות גופנית תוכלו לחסוך לעצמכם בעיות בריאות כרוניות שעלולות לצוץ בעתיד.

מערכת בלנד אינה ממליצה לשתות אלכוהול בכמות מופרזת