פסח מתקרב ואתם יודעים בדיוק מה זה אומר: ארוחת חג גדולה כמעט בכל יום בשבוע, ויחד עם זה ההתלבטות הקשה איך לבחור את היין הנכון שיילך בצורה מושלמת עם האוכל המוגש. אז איזה מזל שיש לכם אותנו, כי בחרנו לכם את מארז היינות הפראיים של יקב סגל והתאמנו להם את המתכונים שהכי ישתלבו עם האופי של כל יין, כאלה שנעשים בהתערבות מינימלית ומביאים לידי ביטוי ככל שניתן את חומר הגלם המקומי.

ערב החג: פינו נואר (אשכולות שלמים) לצד רוסטביף מנתח פקניה

יין אדום ייחודי מ"אשכולות שלמים" שמבטאים "עשייה של פעם" - כשלא היו מפרידים את הגרגרים מהשזרה והאשכולות היו תוססים בשלמותם. אפילו אנחנו נדהמנו מהשילוב הזה כשחשבנו עליו - רוסטביף מנתח *שלם* של פקניה, שרק צריך לעסות בשמן זית, להכניס לתנור ולתת לו להתבשל בשלמותו. אפשר שערב החג יגיע עכשיו?

רוסטביף מנתח פיקניה   (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
רוסטביף מנתח פיקניה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

על האש במהלך החג: קברנה סוביניון (התססה פראית) ובשר אדום במרינדה

קברנה הסובניון הזה עבר תסיסה על ידי שמרי בר פראיים שהעניקו לו טעמים עשירים ועוצמתיים. ותסלחו לנו על הקיצ'יות, אבל אנחנו לא מכירים דבר יותר פראי מאשר ארוחת על האש שהבשר עובר השרייה במרינדה במשך כמה שעות. שיפודי פרגית, קבב עגל או שיפודי אנטריקוט - הכל כאן.

שיפודי פרגית בראס אל חנות (צילום: יחסי ציבור, ShutterStock)
שיפודי פרגית בראס אל חנות | צילום: יחסי ציבור, ShutterStock

ערב חג שני: שרדונה (Free Run) ובורי בנייר כסף

ה-Free Run הוא המשקה המשובח ביותר שמגיע מהמיצוי הראשוני והטהור של קליפות הענב ללא לחץ מלאכותי של מכונות. ומה הולך טוב יותר מדג ויין? ועוד אחד כזה שלא צריך יותר מדי התערבות בהכנה שלו - 6 מרכיבים בסך הכול (שכמעט את כולם יש לכם גם בבית). ממש כמו שבוצעים את הענב של ה-Free Run בעדינות, כך חותכים את הדג לאורכו, מתבלים ויאללה לתנור.

בורי אפוי בנייר כסף  (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
בורי אפוי בנייר כסף | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל