יינות טבעוניים

כמו באוכל, גם ביין הטבעונות הולכת להפוך לטרנד חזק. האם בעלי הייקבים ראו הרצאה של גארי יורופסקי והפכו כולם לפתע טבעונים? אולי, אבל מה שבטוח שהם והקמעונאים הבינו יחד שהקהל הטבעוני הוא כזה שהם רוצים בחנויות שלהם. חנויות היין, הפיזיות והאינטרנטיות, פתחו לאחרונה אזורים טבעונים בהם נמכרים אך ורק יינות מסוג זה.

רגע, תשאלו מה בעצם הופך יין לטבעוני? הרי בפעם האחרונה שבדקנו מדובר במשקה המבוסס על תהליכים שונים של תסיסת ענבים, לא? מתרבר שההגדרה ליין טבעוני היא כששום בעל חיים לא היה מעורב (או נפגע) במהלך הכנתו. מה שנקרא, נרים לחיים בצורה מוסרית וצודקת. בכל מקרה, חלק מהשיח סביב יינות טבעונים נוגע בגלוי נאות כלפי תהליך הכנת היין בכללותו שמספר לצרכן בדיוק איך ואיפה הוכן היין שהוא רוכש. 

זהב

אי אפשר לדבר על טרנדים ביין בלי להזכיר זהב. הצבע המלכותי מכולם הוא למעשה טרנד כל השנה, אך אחרי שנים בהן התרגלנו לראות אותו רק על מסלולי האופנה, בתקופה אחרונה אפשר למצוא אותו גם בדוכני הקפה בסדרות קפה ייחודיות בחנויות הקוסמטיקה ואפילו ביינות.

Gold-Reserve (צילום: MarketMe, יחסי ציבור)
Gold-Reserve | צילום: MarketMe, יחסי ציבור

המתכת היוקרתית ביותר בעולם מגיעה עכשיו גם במהדורה החדשה של יקב ברקן - הרזרב Gold Edition. היין עשוי מענבי קברנה סוביניון מכרם בן זמרה שידוע כאחד מאזורי הגידול הטובים ביותר בארץ. לאחר התסיסה היין מתיישן בחביות עץ אלון איכותי ונארז בבקבוקים יפהפיים בעלי עיטור זהב שמספקים חותמת איכות לאופיו המיוחד של היין הזה. רוצים לקחת חלק בטרנד? היין נמצא במארז הזהב וניתן להזמין אותו עד הבית מאתר BLEND - המארז מכיל יינות מסוגים שונים כמו רזרב Gold Edition, רזרב מרלו ועוד מהדורות שוות.

גיוון גדול יותר בזנים

טוב, חשוב להבהיר, יין השרדונה הפופולרי לא הולך להיעלם לשום מקום בזמן הקרוב, כמוהו גם הפרוסקו (יין מבעבע) והרוזה שיישארו פופולריים גם בשנה הקרובה (וסביר להניח שגם באלה שאחריה). מה שכן, הגידול בקהל צרכני היין העולמי, שנובע לא רק מהגידול המתמיד באוכלוסיית העולם אלא גם בהתעניינות ההולכת וגדלה בתחום האלכוהול בעולם, גורם לחשיפה גדולה יותר, עם הרבה יותר אפשרויות כאשר הם מגיעים לרכוש יין ברשתות.

ענקית היינות הבריטית Majestic מדווחת כי הצרכנים בחנויות שלה בארצות הברית ובאנגליה מגלים בחודשים האחרונים התעניינות רבה יותר ביינות ממקומות פחות מוכרים כמו יוון ומזרח אירופה. אבל הכי חשוב? היין הישראלי, כמו זה של יקב ברקן למשל, ימשיך לככב גם השנה בדירוג היינות הטובים בעולם.

כרם (צילום: shutterstock | symbiot)
כרם | צילום: shutterstock | symbiot

טכנולוגיה

הטכנולוגיה מובילה את העולם, ותחום היינות לא שונה משום תחום אחר במקרה הזה. הסומלייה, מומחה היינות שכולנו נהנים משירותיו, נמצא עכשיו בתחרות עם מתחרים רובוטים (סמולייה בוטס) שיכולים להימצא אפילו בשעון החכם שלכם. בשונה מהסומלייה במסעדה, הבוט החכם לא צריך לשאול אתכם על העדפותיכם כדי לדעת על איזה יין להמליץ לכם - הוא יכול פשוט לבדוק את המדדים שלכם, ללמוד את הרגלי האכילה שלכם (מעדיפים דג או בשר?), ובהתאם - לתת לכם את ההמלצה הטובה ביותר עבורכם.

אם יין בהתאמה אישית פחות מרגש אתכם, תוכלו להתנחם בעובדה שגם שירותי הזמנת היין הולכים והופכים לנגישים יותר בחסות הטכנולוגיה, כאשר בימים אלה אפליקציות סטייל אובר בארצות הברית מאפשרות לצרכנים להזמין יין בלחיצת כפתור 24/7

הסומלייה-בוט יתאים את היין בשבילכם | אילוסטרציה (צילום: shutterstock | Andrey Popov)
הסומלייה-בוט יתאים את היין בשבילכם | אילוסטרציה | צילום: shutterstock | Andrey Popov

יין "תפוזים"

לא, לא מדובר ביין שעשוי חלילה מתפוזים במקום ענבים, גם לא בקוקטייל מימוזה מתקתק, אלא פשוט ביין שצבעו כתמתם. כמו יין הרוזה שהולך והופך פופולרי משנה לשנה, היין הכתום הולך להיכנס חזק לשוק בשנה הקרובה. אז איך הופכים יין לכתום? האמת, זה לא כזה מסובך. לוקחים ענבים בהירים, מועכים אותם לכדי עיסה ומניחים אותם בכלי קרמי גדול לתקופה שנעה בין ארבעה ימים לשנה. ענבים אלה מקבלים טעם שונה לגמרי מהיין הלבן הרגיל שאנחנו מכירים ותוצר הלוואי המובהק שלהם הוא הצבע הכתמתם שמקבל היין. אהבנו.