כל מי שאירח חברים או משפחה לארוחה בביתו מכיר את ההתלבטות הבאה: איזה יין מתאים לאיזו מנה על שולחן החג? וכמובן, איזה בקבוק יעשה הכי הרבה רושם? ומה מגישים לאלה שלא נמנים עם חובבי היין? 

הכלל הראשון והחשוב ביותר הוא לבחור ביין שאוהבים. לכן, על שולחן החג כדאי שיהיה מגוון גדול של יינות, כך שכל אורח יוכל למצוא את היין שערב לחיכו. בשלב השני, מומלץ להתאים את היינות לסדר המנות – מתחילים מהמנות הקלות ומתקדמים למנות הכבדות - כך גם עם היין.

חוץ מהכוס של הקידוש, אנחנו ממליצים לגוון ולא לשתות את אותו סוג של יין במשך ערב החג, לכן כדאי להתחיל ביין קל יותר ואז לעבור ליינות העוצמתיים והכבדים. הפתרון הקל ביותר בשבילכם הוא להזמין את מארז הזהב של BLEND (עם משלוח עד הבית), כך תוכלו להתאים את היינות לפי כלל פשוט: האוכל צריך להדגיש את מאפייני היין - והיין צריך להשלים את האוכל - כל זאת מבלי שיאפילו אחד על השני. 

כוס ראשונה: רזרב גוורצטרמינר

כדאי שהכוס הראשונה בארוחת החג תהיה של יין לבן, רענן ועדין, כזה שגם אלה שלא חובבים יינות יצליחו ליהנות ממנו. הכוס הראשונה תכתיב למעשה את הטון להמשך הארוחה. הגוורצטרמינר מסדרת הרזרב של ברקן הוא יין שמתאפיין במתיקות עדינה וארומות של פירות טרופיים ודבש, ויתאים בצורה מושלמת למנות ראשונות מבוססות הדגים (כמו געפילטע פיש). הטעם העדין שלו כלל לא משתלט על המנה, והמתיקות המסוימת שקיימת בדרך כלל במנות הראשונות תשתלב נהדר עם הניחוחות הארומתיים של היין הנהדר הזה.

מארז הזהב (צילום: MarketMe)
מארז הזהב | צילום: MarketMe

כוס שנייה: רזרב מרלו

רגע לפני שהמנות העיקריות מגיעות, נמזוג כוס שנייה. הפעם נבחר ברזרב מרלו. הארומה, הקטיפתיות והאלגנטיות של המרלו ישתלבו נהדר בשלב הזה של הארוחה ויעזרו לכם לצלוח את שלב הביניים בין הראשונות לעיקריות. מומלץ להגיש את היין, העשוי בקפידה מענבי היקב ממגוון כרמים בגליל העליון - בטמפרטורת החדר.

כוס שלישית: רזרב Gold Edition

עכשיו כבר הגענו לשיא הארוחה, ובשלב הזה אנחנו מחפשים משהו שישלים את התמונה הגדולה לצד לגימה טובה שתסדר את הבטן רגע לפני סיום. הכוס השלישית תוקדש אם כך ליין אלגנטי ומורכב (ובעל אופי) כמו הרזרב Gold Edition מסדרת הרזרב של ברקן. היין מופק מענבי קברנה סובניון שגדלו באחד מאזורי הגידול הטובים בארץ, כרם בן זמרה. היין הזה יחליק לכם בנעימות בגרון בשילוב מנה בשרית, קלאסית ומתובלת היטב, והוא מאופיין בארומות שזיף בשל ותבלינים מתקתקים, מאוזנים ועם סיומת ארוכה ופירותית.

כוס רביעית: רזרב מוסקט ורוד

אחרי שסיימנו עם הראשונות, הסלטים והעיקריות, הגיע זמן הקינוחים. כשהשולחן מתמלא באינספור מתוקים, הדבר היחיד שאתם צריכים ביד (חוץ מכפית) הוא כוס רזרב מוסקט ורוד. מדובר ביין שעשוי מענבי מוסקט ארומטיים בתוספת נגיעת יין אדום המעניקה לו את הגוון הוורוד הייחודי לו. הקפידו להגיש אותו בטמפרטורה של כ-8 מעלות כדי ליהנות בצורה מקסימלית ממגוון הטעמים הייחודיים שלו. מוסקט ורוד הוא יין פירותי ופרחוני, קליל ומתקתק שענביו גדלו בגליל - וזה בדיוק מה שנקרא "לסיים את הארוחה בסטייל".