לפני הכל בואו נסכים על הנתון הבא: אין דבר יותר כיף ומספק בעולמנו מלעלות על מטוס, ולפעמים זה אפילו לא משנה מה היעד; עצם ההגעה לשדה התעופה משרה עלינו אווירה שמחה ורגועה - עובדה, ראיתם פעם מישהו עצבני בדיוטי? עכשיו אם יש משהו שיכול לשדרג אפילו עוד יותר את חווית הטיסה הוא כוס יין או קוקטייל עדין אחרי ההמראה.

משום מה יש לנו תחושה שהישראלי הממוצע עוד לא הבין עד הסוף את תרבות השתייה במטוסים, אז מה רבה הייתה שמחתנו כשנתקלנו בראיון עם רונלד קהו (Ronald Khoo), סמנכ"ל השתייה של חברת התעופה הלאומית של הונג קונג.

יין בטיסה (צילום: Yuliya Yesina | shutterstock)
יין בטיסה | צילום: Yuliya Yesina | shutterstock
 

מה הכי מומלץ לשתות בזמן טיסה?

ובכן, התשובה הרבה יותר מורכבת ממה שאתם חושבים. על פי רונלד, שתיית משקאות חריפים בשמיים בזמן טיסה שונה לחלוטין מצריכתם כשאתה על הקרקע. "בגלל לחץ האוויר הגבוה שנוצר בתא הנוסעים החושים שלנו מטושטשים ב-30-40% מהרגיל", מספר הסמנכ"ל, ומעדכן שמשקה שאתה אוהב ושותה בביתך יכול לאבד את הטעם שלו לגמרי באוויר.

אותו "איבוד טעמים" בזמן השהייה באוויר הוא אתגר עצום מבחינתו של קהו והופך את העבודה שלו, הרכבת תפריט המשקאות במטוסי החברה לקשה הרבה יותר. קהו מספר שהם עורכים טעימות לכ-500 סוגי יינות, ובסופו של דבר מצמצמים ל-80. "אנחנו צריכים ללכת על טעמים עשירים יותר, אבל נזהרים מיינות עם רמת טאנין גבוהה (אותו תוסף ביין שמייבש לכם את הפה) שבשמיים משפיע הרבה יותר".

קהו ממליץ לבחור במשקה שהטעם שלו עשיר וחזק, ככה שזה לא ישנה אם הוא יאבד קצת מטעמו באוויר. "אם אתם בעניין של יין, הייתי ממליץ על משהו פירותי. יין מזן שירז נניח יעשה את העבודה, ואם אתם מחפשים יין לבן - סוביניון בלאן יספק אתכם".

לא בא לכם על יין? כמובן שבלאדי מרי, המתבסס על עגבניות תהיה אחלה של אופציה לפי הסמנכ"ל: "העגבניות עשירות באוממי (השילוב הממכר בין חמוץ, מתוק ומלוח), שלחץ האוויר לא משפיע עליו כמו על השאר הטעמים. אני שומע על הרבה אנשים שביום יום שלהם לא שותים בלאדי מרי - אבל בטיסה נהנים ממנו מאוד".

View this post on Instagram

A post shared by The Millworks (@the_millworks) on

אז בפעם הבאה כשאתם מתלבטים מה להזמין מהדיילת, תחשבו קצת יותר לעומק לפני שאתם בוחרים את המשקה הרגיל שלכם, ובלי קשר למשקה שבחרתם, חשוב מאוד לזכור לשתות מים במהלך הטיסה, כי לחץ האוויר לא משפיע רק על המאכלים והשתייה  אלא מייבש את הגוף הרבה יותר מהרגיל.