אם גם אתכם תמיד העסיקה הסוגיה "למה אלכוהול אף פעם לא קופא?", אז מצאנו את התשובה ומתברר שהוא כן יכול אבל זה קצת מורכב. לפי האתר How It Works, נקודת הקיפאון של אתנול, אלכוהול שניתן לצריכה על ידי בני אדם, היא 114 מעלות צלזיוס מתחת לאפס. זה הרבה יותר נמוך מהמעלות שהפריזר הביתי שלכם יכול להגיע אליהן. בדרך כלל מערבבים את האתנול עם מים ועוד מרכיבים שנותנים את הטעם למשקה שלנו, אז נקודת הקיפאון תעלה.

כמות אתנול במשקה מתוארת כאחוז אלכוהול לפי נפח (ABV). נקודת הקיפאון של כל משקה היא שונה, והיא תיקבע בעיקר לפי אחוז האתנול. ככל שאחוז האלכוהול נמוך יותר כך גם נקודת הקיפאון תהיה גבוהה יותר. 

זה אומר שכנראה לא תצליחו להקפיא בבית בקבוקים כמו וודקה, ג'ין או וויסקי. לבירה ויין לעומת זאת, יש אחוז אלכוהול נמוך יותר ולכן הם יכולים להגיע למצב של קיפאון. זה בעיקר תלוי בפריזר שלכם - יין לרוב קופא איפשהו בין 9-6 מעלות מתחת לאפס, ובירה, פחות או יותר, ב-3 מעלות מתחת לאפס. הטמפרטורה במקפיא ביתי בדרך כלל עומדת על 18 מעלות מתחת לאפס, לכן אם יצא והכנסתם בקבוק בירה למקפיא, עדיף להוציא אותו אחרי שעה-שעתיים גג.