למרות שחיפה מסווגת כ"עיר כתומה" בתוכנית הרמזור למלחמה בקורונה של מדינת ישראל, נדמה שלחלק מהאזרחים והעסקים בעיר זה לא כל כך מזיז.  מסרטונים שהגיעו לידי mako, עולה כי אמש התקיימה בניגוד להנחיות מסיבה צפופה מאוד בבר-מסעדה "סליק". עדכון: הערב הודיעה משטרת חיפה כי המקום יסגר ל-7 ימים.

בתיעוד ניתן לראות כי במקום מתקיימת מסיבה לכל דבר, ממש כבתקופה שלפני הקורונה וללא שמירה על הנחיות הריחוק או המסכות. להפך, כל הנוכחים עומדים בצפיפות וצמוד אחד לשנייה.

סליק חיפה (צילום: מתוך רשתות חברתיות )
צילום: מתוך רשתות חברתיות

לפי חשבון האינסטגרם של המקום, האירוע תוקשר לפני כן כחלק מליין של ימי רביעי ב"סליק" ולפי התיעודים מהמקום המסיבה הסתיימה כמתוכנן בשעות הלילה המאוחרות ללא התערבות גורמי אכיפת החוק.

בשבוע האחרון אותרו בחיפה 281 חולים. אמש, בנוסף למסיבה התקיימה בעיר חתונה גדולה ומדוברת של חסידות סערט-ויז׳ניץ בה נכחו מאות אורחים. 

תחום חיי הלילה הוא מהנפגעים הגדולים של מגיפת הקורונה שעדיין לא הצליח להתאושש בארץ ובעולם בדומה לתחום התרבות. לאורך החודשים האחרונים חלק מהמועדונים והברים החליטו לא לפתוח את שעריהם וחלקם פתחו במסגרת הנחיות התו הסגול. עם זאת, כפי שקרה הלילה בחיפה, יש מי שעדיין שאינם מקפידים על כלל ההוראות.

 

 

תגובת משטרת ישראל:
"המשטרה סגרה מועדון בחיפה שפעל בניגוד לתנאי 'התו הסגול'. במסגרת פעילות פיקוח ואכיפה שמבצעת משטרת ישראל במתחמי בילוי ומועדונים, לבחינת עמידה בהנחיות משרד הבריאות, זימנו שוטרי תחנת חיפה היום לשימוע בעל מועדון בעיר שפעל עפ"י החשד בניגוד לתנאי התו הסגול. בתום בחינת הממצאים, לרבות אמצעי תיעוד שונים, כולל מהרשת, עולה כי במקום נכחו מבלים ללא ריחוק, עטיית מסיכה, וכיו'. בעל המועדון שכבר הוזהר בעבר ונקנס, זומן לשימוע גם היום ובתום ההליך המקום נסגר ל-7 ימים. משטרת ישראל רואה בחומרה הפעלת עסק בניגוד לתקנות לשעת חירום ותפעל באופן מוגבר לאכיפת הנחיות משרד הבריאות, למען שלום הציבור".

 

מבר הסליק נמסר בתגובה: 
"הסרטון שהועלה לרשת הוא מגמתי ולא משקף את מה שקרה בערב בפועל. מדובר בקטע קטן בשיא הערב שטופל באופן מיידי. במהלך הערב אנחנו עושים כל מה שניתן כדי להקפיד על הכללים. לצערנו הלקוחות לא תמיד משתפים פעולה. צר לנו על תופעת השיימינג הדוחה שרק מנסה להפנות אצבע מאשימה ולגלגל אחריות על בעלי העסקים שהמדינה הפקירה אותם. יש לנו 3 עסקים בחיי הלילה. 2 מהם סגורים ואחד עובד חצי שבוע. כבר חצי שנה. ההוצאות הולכות ונערמות ואין שום עזרה מהמדינה. למרות ההצהרות בתקשורת, המדינה ממשיכה לגבות מאיתנו ארנונה, לא נותנת את המענקים שהובטחו. בעל הנכס לא מוכן לוותר על שקל שכירות. הבנקים גובים מדי חודש את תשלומי ההלוואות עבור 3 העסקים. בזמן הזה בת"א כל העסקים פתוחים והחגיגות בעיצומן. מצאנו עצמנו עומדים לבדנו מול משבר כלכלי עצום. מי שלא מבין עדיין, ככה נראה ניסיון ההישרדות שלנו. לפעמים לא מצליח לנו".      

 

 

סייע בהכנת הכתבה: שמעון איפרגן