View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Denis Rize (@denisrz) on

כמה שנים אתה עובד בחיי הלילה?
"אני עובד כשנתיים וחצי בחיי הלילה של באר שבע, נכנסתי לתחום הזה באופן מקצועי כברמן במסעדת קמפאי. היה לנו בר דיספליי עצום (בין הגדולים בארץ), ואני זוכר את עצמי כל משמרת טועם ולומד על בקבוק חדש, עד שעברתי על כל הבקבוקי אלכוהול שהיה לנו (לקח כמה חודשים). אז כבר הבנתי עד כמה עולם האלכוהול הוא אין סופי ועד היום אני מתרגש מכל בקבוק חדש שיוצא לי להכיר".

יש לך זיכרון ממסיבה שהיית בה ולא תשכח?
"אני לא אשכח את הפעם שבתמימותי הזמנתי בחורה יפה לצ'ייסר, הכל הלך מעולה עד שהרמנו שאותו והיא פשוט הקיאה לי על הנעליים. מה שבאמת הדהים אותי הוא שאחרי שהיא הקיאה לי על הנעליים היא המשיכה לדבר איתי כאילו כלום לא קרה, תוך כדי שהיא מנגבת את הפנים. הערכתי אותה על האומץ אבל שם זה נגמר".

מה המשקה האהוב עלייך?
"המשקה האהוב עליי שאני מכין לעצמי בכל תחילת משמרת הוא מוחיטו על בסיס אסאי, עם כמה דשים של אנגיסטורה ביטרס מלמעלה. המשקה הזה משלב בשבילי את כל הטעמים שאני אוהב של חמיצות מרעננת עם מתיקות קלה וסיומת של מרירות".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Denis Rize (@denisrz) on

משהו שהיית רוצה לשנות בחיי הלילה בארץ?
"הייתי רוצה להוזיל את מחירי האלכוהול והקוקטיילים בברים בארץ על מנת שיהיו נגישים יותר לציבור הרחב וכדי שאנשים יצאו לברים יותר כדי ליהנות ופחות כדי להצטלם".

משהו שהסצנה בישראל מובילה בו?
"הסצנה הישראלית מאוד חזקה בתחום מסיבות הטראנס והטכנו. אמנים מכל העולם מגיעים להופיע בארץ הקטנה שלנו".

כשאתה יושב בבר, איזו מוזיקה אתה מעדיף ברקע?
"בדרך כלל אני אעדיף מוזיקה שאני אוכל לשיר אותה כשאני שיכור ולכן מוזיקת מיינסטרים הכי תתאים כנראה".

מהו מקום הבילוי המושלם מבחינתך?
"בר קוקטיילים שברגע שאתה נכנס אליו, אתה מרגיש שאתה נמצא בעולם אחר לגמרי ושוכח מכל הבעיות שלך. באותו רגע זה רק אתה, וההנאה שלך היא מרכז העניינים של הצוות במקום. הקונספט של הבר קוקטיילים יכול להיות כל דבר, אצלי יותר חשוב ההרגשה שהמקום והצוות משרה עלייך".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Denis Rize (@denisrz) on

יש משקה שחזרת איתו מחו"ל וניסית להכניס לחבר'ה? אם כן, איזה?
"המשקה שטעמתי לראשונה בניס והתאהבתי בו היה מוסקבה מיול. מה שגרם לי להתאהב בו זה הפשטות של ההכנה שלו שכוללת וודקה עם קצת ליים וסגירה בג'ינג'ר ביר (או ג'ינג'ר אייל). מרענן וכיפי מאוד. עד היום החברים אוהבים לשתות את זה וזה אחלה תחליף לוודקה עם משקה אנרגיה כשיושבים עם החבר'ה".

מה הדבר הכי מוגזם שקרה לך בזמן שעבדת?
"תיירת מרוסיה ישבה לי על הבר והשתכרה. היא הציעה לי ללכת איתה לשירותים תוך כדי שהיא דוחפת לי שטר של מאה שקל לחולצה. החזרתי לה את השטר בנימוס והסברתי לה שהיא התבלבלה בסוג הבר שהיא נמצאת בו, אך היא לא נרגעה. בהמשך היא ביקשה ממני שאעזור לה עם התפריט וברגע שהתקרבתי היא פשוט משכה לי את המכופתרת עד שהיא נקרעה לי לגמרי - מאז, כל תחילת משמרת  אני בודק שהיא לא נמצאת על הבר במקרה".

צ'ייסר, עם לימון או בלי לימון?
"חד משמעית בלי לימון, אוהב להרגיש את הצריבה הקטנה בגרון שמעירה ומכניסה אותך לאווירה טובה, הלימון רק מעכב".

מה לדעתך השילוב הכי טוב של אלכוהול ואוכל?
"מאחר ורוב עבודתי הייתה בברים של מסעדות אסייתיות, בשבילי השילוב הכי טוב זה יין לבן יבש וצונן עם סביצ'ה או סושי של דג נא".

ומאנץ' לילי מועדף?
"אני מכור לכרובית מטוגנת עם רוטב ספייסי שמשאיר טעם של עוד, תמיד מחפש את זה בתפריט".

מנהג האלכוהול הכי מוזר שלך?
"אני נוהג להוסיף קמצוץ של מלח למשקאות שלי, זה מוסיף לי עניין בפה ופותח את הטעמים של המשקה בדרך כלל (משתדל כשאף אחד לא רואה)".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Denis Rize (@denisrz) on

עם מי היית מתחלף אם היית יכול?
"כנראה שהייתי מתחלף עם החתולה שלי מידי פעם, אני פשוט מכור לגירודים בגב ושינה בלתי פוסקת זה החלום".

מי מודל החיקוי שלך?
"בשבילי זה יהיה דוד קאלינצ'ב. לא רק שהוא זכה בתואר 'הברמן הכי טוב בארץ' ב-2017 (וטס לייצג אותנו בתחרות הברמנים העולמית), אלא גם כי הוא באר שבעי ולאחר כל התארים שקיבל היה חשוב לו לפתח את תרבות האלכוהול במקום בו הוא גדל. קאלינצ'ב פתח את הבר קוקטיילים הראשון בכל הדרום, (הזאלמה אכבר בר) שנתן מקום לברמנים צעירים להתפתח".

טיפ למתחילים?
"תמצאו מנטור, מישהו שזה המקצוע שלו בחיים ויש לו ניסיון אמיתי בתחום שייקח אתכם תחת חסותו. תלמדו ממנו כמה שיותר ותמיד תשאפו לדעת עוד כי הידע לא נגמר. כשיבוא היום אתם תהיו המנטורים הבאים".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

מקום 2 וחוויה מטורפת פשוט נתראה בקרואטיה!! ⁦♥️⁩

A post shared by Denis Rize (@denisrz) on

טרנד ישראלי בחיי הלילה שחייב להיעלם?
"הייתי רוצה להוציא את המשקה 'וודקה עם משקה אנרגיה' מהלקסיקון הישראלי. צריך לנסות להוציא את הקהל הישראלי מאזור הנוחות שלהם עם משקאות וערבובים מעניינים שיכולים לפתוח להם עולמות חדשים של הנאה אמיתית מהדרינק, ולא רק לשתות משקה עם טעם נסבל בשביל להשתכר כמה שיותר מהר".

צ'ייסר או משקה מעורבב?
"אני אבחר בצ'ייסר, בשבילי צייסר זה סימן לחגיגות ואין משהו שמרים את האווירה כמו לשתות צ'ייסרים עם החברים במועדון או עם הצוות בבר".