מה הדבר הכי חשוב שהישראלים צריכים לדעת על יין?
"הדבר הכי חשוב לדעתי הוא להיות פתוחים לנסות יינות חדשים. אם מציעים לכם זן שאתם לא מכירים, תטעמו! חשוב מאד גם להבין שיין הוא משקה חברתי, כיפי שמחבר בין אנשים ולא משהו "אליטיסטי". בקיצור, תקלילו ותרימו לחיים".

איזה יין אהוב עליך?
"זה הולך בתקופות, לפעמים אני חורש על יין כמה חודשים עד שאני מעיר את עצמי ומנסה דברים אחרים. לאחרונה גיליתי שיש הרבה דוגמאות של יינות ארץ ישראלים שעומדים ראש בראש, אם לא יותר, מול יינות שמגיעים מחו"ל. דוגמה מהזמן האחרון היא מעשה ידיו של היינן עידו לוינסון מברקן. הם הוציאו סדרה שנקראת בטא ויש שם אדום אחד שתפס אותי בגלל שהוא עובר חלק וגם לא שגרתי בכלל, כמו הפתגם הידוע ABC - Anything but chardonnay, הלכתי על זן שנקרא ארגמן, ואגב, הוא זן ישראלי מקורי אז עוד יותר טוב".

איזה יין מומלץ לשתות בחורף? לבן או אדום?
"בחורף אני עובר לאדומים קצת כבדים יותר שגורמים ללב לפמפם כמו שצריך, אבל זה אני. אין פה חוקים, אני מכיר המון לקוחות שגם ביום מעונן וחורפי מזמינים יין לבן והם בעננים תרתי משמע, אז הייתי אומר שהכי חשוב זה לשתות בדיוק את מה שבא לכם באותו רגע".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Izik - אייזיק (@izik_even_yehuda) on

מה לדעתך השילוב הכי טוב של יין ואוכל?
"האמת, עצרתי לא מזמן עם חברים לאכול חומוס במרכז תל אביב, הבאנו איתנו איזה יין אדום לא יקר, פירותי וקליל מאד, מרלו מפנק כזה, והוא פשוט בא בטוב עם המנה. למדתי בשנים האחרונות שיין לבן עם דגים ויין אדום עם בשרים הוא לאו דווקא השילוב הנכון, יש אדומים קלילים שיתאימו למנות עם דגים ויש לבנים כבדים שיתאימו למנות בשרים, צריך להפעיל את הדמיון. צריך לשאול שאלות נכונות. ולנסות תמיד לאכול עם אנשים שייגרמו ליין להיות עוד יותר טעים".

האם ישראל נמצאת במגמה חיובית בענף היין?
"בהחלט, צריכת היין עלתה מאד בשנים האחרונות. יין בכללי וגם יין לבן ורוזה אל מול יין אדום. תעשיית היין בארץ מגוונת וישנם יקבים שמקבלים פרסים בינלאומיים וציונים גבוהים אצל מבקרי יין בחו"ל כמו שמר ברודי אמר 'אנחנו במפה ואנחנו נשארים במפה'. תמיד ישנה שאיפה להשתפר וללמוד, לכן המגמה היא חיובית לדעתי".

מה היין הכי יקר שיצא לך לטעום?
"האמת, המחיר פחות מעניין אותי (אולי בגלל שלא אני שילמתי), דווקא סירה מאזור עמק הרון בצרפת הוא הזן שהשאיר אצלי זיכרון מעולה, ארומות נקיות ופירות אדומים ושחורים משולב בעץ צרפתי. זה היה יין כירורגי שהשאיר אצלי חותם. הביא אותו איזה אספן יין ואמר לי משהו בסגנון 'בוא תטעם סירה מתיישן' הוא זרק סכום של כמה אלפים שאני לא יודע אם הוא ממש נכון, אבל היין בהחלט הרגיש ככה".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Yuval Sarig (@yuvalsarig) on

מאיזו כוס יין את/ה הכי נהנה?
"אני רואה את זה מול עיניי: שישי בצהריים על המרפסת, אני והבת זוג יושבים ומוזגים לנו כוס יין אדום שמזרים את הדם ומרגיע את הנפש, זה קורה מידי פעם וזה הכי מנחם וכייף שיש".

מה הטעות הכי קריטית שהישראלים עושים עם יין?
"מקשיבים יותר מידי לעצות של הסובבים אותם. לפעמים כדאי לבחור משהו שונה ולצאת מאזור הנוחות שלנו. לנסות, לנסות, לנסות, זאת המנטרה לדעתי. אז הנה לכם עוד עצה: יין טוב, שומרים בבטן!".

טיפ לחבר'ה שמתעניינים בתחום ולא יודעים איך להתחיל?
"לצאת ולבקר ביקבים ברחבי הארץ. יש מעל 300 יקבים פזורים מהמדבר ועד הגליל העליון. צאו לחקור ותגלו עולם ומלואו. נופים מהממים, כרמים, יקבים ויין טוב. שילוב מנצח לסופ"ש מדהים".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Yuval Sarig (@yuvalsarig) on