בחצי שנה האחרונה קיבלנו מושג קטן איך יראה העולם בלי תרבות חיי לילה. נכון, הרבה עסקים קטנים וגדולים נפגעו והרבה אנשים טובים איבדו את מקום עבודתם אבל ישנם מספר דברים שאפשר דווקא להסתכל עליהם בצורה חיובית.

בכל שנותיי כברמן הרגשתי סוג של מבוכה חברתית. בכל פעם כשמישהו היה שואל אותי מה אני עושה בחיים הייתי צריך להסביר שאני ברמן, אבל לא הברמן שהם חושבים. לא הייתי הבחור עם מגבת שתקועה במכנס ועומד מאחורי הבר לממן את התואר שלו, אלא ברמן אמיתי, כזה שכל מה שהוא עוסק בו זה למזוג משקאות, להמציא קוקטיילים ולעשות טעימות - מקצוע אמיתי.

לרוב, זה הפתיע אנשים ואני גם יכול להבין למה: עבודה בלילות, שתיה במשמרות, הנאה ועוד כל מיני סיבות שגורמות למקצוע הזה להיראות לא רציני בעיני החברה. אבל התקופה האחרונה גרמה להרבה אנשים להבין שבלי החלק הזה, החיים שלהם נראים אחרת לגמרי. כולנו בבית ובגלל שאנחנו תקועים, זה גורם לנו לצאת למסעות חיפוש מדהימים. חלק מחפשים דרך הבישול, אחרים מחפשים את הדרך המהירה ביותר להשיג ריבועים בבטן וחלק לא מבוטל מחפש מה לשתות.

ניתן לראות כי אחוז הגידול במכר האלכוהול בחנויות עלה משמעותית בחצי שנה האחרונה, וזה גם מתבטא ברשתות החברתיות. תחשבו רגע, כמה פעמים נתקלתם באינסטגרם בסרטונים של אנשים שותים כוס יין, קוקטייל ג׳ין עם מלפפון או אפילו איזה בירת גזר (תתפלאו, זה דבר אמיתי). אנשים מתגעגעים לשתייה בברים, אבל הם גם מבינים שזה רק חלק מהחוויה: אין מארחת בכניסה, אין ברמן, אין צ׳ייסרים על חשבון הבית ולא מחכים לחשבון בסוף.

למרות שזה כיף להרגיש יצירתי ולהכין קוקטייל בבית - ברור שהחלק הכי כיפי זה התגובות החיוביות ובקשות למתכון, כן? - אבל חסר משהו. חסרה המוזיקה, האווירה, האנשים ובעיקר הברמן שיגרום לכם להרגיש שאתם הדבר הכי טוב שקרה לו הערב. זה כמו ההבדל בין ציור שתלוי בסלון לבין ללכת לסיור במוזיאון, זה פשוט לא אותו דבר.

ברמן מכין קוקטייל (צילום: shutterstock | santypan)
ברמן מכין קוקטייל | צילום: shutterstock | santypan

הדבר הכי מדהים שקרה - מגיע דווקא מצד הברמנים. פתאום יש בעולם הדיגיטלי עשרות, אם לא מאות, סרטונים של ברמנים ישראלים שמראים את היכולות שלהם בצורה יותר מפורטת, מקוקטיילים מגוונים ועד לסינגל מאלטים שהיו ב״מגירה״ שנים ארוכות שחיכו לרגע הנכון. הברמנים והבמניות הישראליים החליטו להוריד את האבק ולחשוף לקהל המקומי משהו חדש. יש כאלו שמנצלים את התקופה ומוכרים אפילו קוקטיילים מבוקבקים עם משלוח עד הבית.

היתרון הכי גדול זה כמובן המעורבות של הקהל. הרשתות החברתיות נותנות את האפשרות לברמנים ולחובבי אלכוהול לתקשר וללמוד אחד מהשניה לגבי העולם הרחב הזה. התקופה הזאת מטורפת ומלחיצה אבל הנה, יש בה יתרונות וכדאי שנכיר אותם - זו ההזדמנות ללמוד ולהיות חלק מדברים שהשגרה שלנו לא מאפשרת לנו. תנצלו את הזמן בשביל להבין קצת יותר תחומים, שעד כה היו לנו שקופים ומובנים מאליהם.

לא מזמן קראתי על פרופסור למוזיקה שהשמיע לתלמידים שלו יצירה של שלוש דקות שכל מה ששמעו ביצירה היה תו אחד. כמובן שכל תלמידיו לא הבינו מה קורה, למה פרופסור ברמתו משמיע להם ״יצירה״ כל כך מונוטונית. למעט תלמידה אחת שהבינה שככה העולם היה מרגיש אם לא הייתה מוזיקה - קצת מזכיר את את מה שקורה לנו בחצי שנה האחרונה.

לכן, אני מציע לכולם לנצל את "הזמן החופשי" שניתן לנו, ולהצטרף לקבוצות בפייסבוק, לקרוא מאמרים, להזמין ערכות דרך חברות האלכוהול או ברי הקוקטיילים (ומהברמנים עצמם!). כל מה שאפשר בשביל לצרוך את התרבות שאנחנו אוהבים. זה מצריך מכם בסך הכל מעט התעמקות ומהר מאוד ייחשף בפניכם עולם מדהים של טעמים, צבעים, ריחות ובעיקר אתנחתא מושלמת בימים הקיצוניים האלו. שתהיה לכולנו שנה טובה יותר, לחיים.