לפני כשנה השיקו ביקב סגל את סדרת ה-Free Run - יינות שמופקים מהחלק המובחר ביותר בענבים שמקורם בכרמי ההר הגבוהים בגליל העליון ובירושלים. אם תרצו לחדד - שמו המלא של המונח המקצועי הוא  Free Run Juice - שמשמעותו המיץ שניגר באופן עצמאי. ואכן, ביין זה אין שימוש בסחיטה חזקה; וע"י מעיכה עדינה בלבד של הקליפות מיד עם הגעת הענבים ליקב - מתקבל המיץ העסיסי ביותר שהוא קליל ונעים יותר לשתייה.

ביינות רגילים הענבים עוברים סחיטה חזקה עם הקליפות, שאמנם ממנה מתקבל יותר מיץ - אבל מיץ פחות טהור וכזה שמכיל רכיבים שעשויים לגרום לעיתים למרירות ולתחושת יובש בפה.לעומת זאת - בהכנת יין מסוג Free Run משתמשים בשיטה אחרת - מעיכה לא אגרסיבית של הענב שפוצעת את הקליפה קלות ומאפשרת לנוזל לזרום באופן חופשי מהענב, ללא כל לחץ מלאכותי של מכונות.

תירוש ראשוני זה, הניגר מהענב הוא הלב הטהור בעל הטעמים והחומצות האיכותיות ביותר המעניקות ליין עושר טעמים וארומות פרי ייחודיות. יינות מסוג Free Run יכולים להגיע לרמה של 100% מיץ טהור - אבל חלקם גם מעורבבים במעט עם מיץ שנסחט מהקליפות בשביל להוסיף גוף ומרקם ליין.

Free Run - שרדונה (צילום: יחסי ציבור)
Free Run - שרדונה | צילום: יחסי ציבור

לאחר שיקב סגל השיק את שני היינות האדומים בסדרה, הגיע תורו של ה-Free Run שרדונה - בעל ארומת פרי הדר שמודגש ועץ אלון שמשולב היטב. ארומות היין מגוונות במיוחד ביחס לזן, בעיקר אשכולית ופריחת הדרים, בשילוב קליה עדינה ותבלינים שמקורם בחבית אלון צרפתית. היין עצמו עבר תהליך יישון של 6 חודשים בחבית, מה שהוסיף ליין גוף, מרקם וטעמים מורכבים. היין צפוי לעזוב את החבית לקראת סוף ינואר -  אז כדאי שתפנו מקום במדף היינות שלכם, לא?