View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ultra Music Festival (@ultra) on

מאז פרוץ הנגיף, אינספור פסטיבלים ברחבי העולם בוטלו, מהקטנים ועד הגדולים ביותר. אם אי הוודאות לגבי תאריכי החזרה של האירועים הגדולים לא מספיקה בשביל להלחיץ את חברות ההפקה והמארגנים, הנה עוד צרה לאחד מהפסטיבלים הגדולים בעולם. "אולטרא מיוזיק פסטיבל", שמתקיים במיאמי עומד בפני תביעה ייצוגית לאחר שלא החזירו את כספי הכרטיסים לאירוע שבוטל.

"אולטרה" היה הפסטיבל הגדול הראשון שבוטל, מה שהוביל לכדור שלג של ביטולים. לאחר הביטול מארגני האירוע הבטיחו למחזיקי הכרטיסים כניסה לאירוע של שנה הבאה או של 2022, ובנוסף לזה, חבילת פיצוי אחרות עם הנחות על מרצ'נדייז - ניתנו לרוכשים 30 להחליט. למרות שמנעד האפשרויות נראה רחב, מארגני האירוע לא נתנו את לקבל החזר כספי על הכרטיס.

התביעה, שהוגשה לפני כשבוע לבית משפט המחוזי בדרום פלורידה בארה"ב, טוענת כי למנוע הצעת לפיצוי שלא כוללת החזר כספי אינה צודקת ואינה הוגנת כלפי קהל הבליינים. חשוב לציין שעל פי תנאי הרכישה, במקרי ביטול של האירוע שלא תלויים במארגני האירועי, ל"אולטרה מיוזיק פסטיבל" יש את את הזכות לזכות בסכום חלקי, מלא או לא לזכות בכלל רוכשי כרטיסים. טענת התובעים היא ש"דחייה" של הפסטיבל לשנה הבאה, היא למעשה ביטול ולא דחייה.

"בכל פעם שאתם קונים כרטיס, אתם בעצם נכנסים חוזה", הסבירה עורכת הדין ויקטוריה פפה. "בין אם זה בגב הכרטיס או מצורף למייל עם הקבלה - החברה יכולה לכלול איזה תנאים שהיא רוצה. לצערי, האנשים שמנסים להשיג פיצוי מהחברה, יתקשו להוכיח שאופן ההתקשרות היום בין מארגני אירועים לבין רוכשי הכרטיסים לא תקף".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ultra Music Festival (@ultra) on

מהצד השני, עורך הדין ג'ו סאודר שמייצג את התובעים, טען ש"אנחנו מבינים שנגיף הקורונה השפיע על כל חלק וחלק בכלכלה העולמית, אך אנו לא מאמינים שזה נותן לפסטיבל זכות להעביר את הנטל הזה על הלקוחות. במקרים מסוימים אנשים שילמו מאות דולרים בשביל לקחת חלק בפסטיבל הזה".

התבועה הזו יכולה להיגמר עוד שנים, בין אם זה בכותלי בית המשפט או דרך הסכם, אבל מכיוון שמדובר באירוע גדול, יש סיכוי שיהיה כאן תקדים בעולם האירועים שישנה את היחס כלפי הבליינים ברחבי העולם.