זו השנה החמישית ברציפות בה מתקיימת תחרות ה-"Jameson Barralman's Homecoming", במהלכה ברמנים מכל העולם מתבקשים לייצר קוקטיילים חדשים ומפתיעים על בסיס וויסקי ג'יימסון, וכמובן שהברמן המקורי והצבעוני שיגיש את המשקה המפתיע מכולם יזכה בפרס מכובד וכבוד עולמי. 

הקונספט של התחרות השנה נקרא "Grow your own cocktail" - מה שאומר בניית קוקטיילים בשילוב רכיבים מקומיים אשר גודלו על ידי הברמנים או בסביבתם.

גם ישראל תזכה לשלוח השנה נציג לתחרות הבינלאומית, ובשבוע הבא תיערך התחרות המקומית למציאת הברמן הטוב ביותר בארץ שיטוס לייצג אותנו מעבר לים. מבין עשרות ברמנים שנרשמו לתחרות, רק 24 עלו לשלב חצי הגמר, והם עשו הכל כדי להוכיח את כשרונם מול ארבעת השופטים ששפטו בשלב חצי הגמר: אבי אזיזוף, המנהל המקצועי של חטיבת האלכוהול בטמפו; שחף טל, מנהל בית הספר לברמנים "זמן אמיתי"; טל גנץ' ורני כהן, יועצי אלכוהול פרטיים. מבין כל המועמדים בחרה הרביעייה את ששת הברמנים היצירתיים ביותר.

ששת המוכשרים שנבחרו עברו סדנה מאתגרת עם זוכה התחרות שנערכה בשנה שעברה, אנדרה דאנקן. במהלך הסדנה הם סיירו בחוות מיוחדת לגידול צמחים, למדו על הצמחייה המקומית, וקיבלו טיפים כיצד לגדל באופן אישי מרכיבים שהם רגילים להשתמש בהם באופן יומיומי.

הסדנה עם זוכה התחרות של שנה שעברה אנדרה דאנקן (צילום: יח"צ טמפו)
הסדנה עם זוכה התחרות של שנה שעברה אנדרה דאנקן | צילום: יח"צ טמפו

את שלב גמר המקומי ישפטו רמי סאבאג', נציג ג'יימסון ומנהל הבר "Artesian" בלונדון; נדב אריאל, זוכה הגמר בשנה שעברה וגולן גורפינקל, השף של מסעדת "דלל".

האירוע החגיגי יתקיים ביום ראשון הקרוב (12.5) בבית השמחות במתכונת של מסיבת ברמנים משוגעת בה ששת הפיינליסטים יכינו את הקוקטיילים שלהם אל מול עיני הקהל והשופטים. המשקשק הטוב ביותר יזכה בכרטיס טיסה לאירלנד ובילה שלושה ימים מלאים עם ברמנים מכל העולם בחוויה "ג'יימסונית" בלתי נשכחת, כולל השתתפות בשלב הגמר הבינלאומי.

חושבים שגם אתם גם מסוגלים להכין קוקטיילים ברמה עולמית? אתם מוזמנים לבחון את היכולות שלכם, הכנסו והזמינו את מארז ה"ג'יימסון ג'ינג'ר ליים" של BLEND ואולי נפגוש אתכם בתחרות של 2020