שמענו שמיישנים בירות בחביות עץ, במערות, עם דובדבנים ובלי כלום – אבל בירות שמיושנות במי האגם הקפואים – זה חדש אפילו לנו. המבשלה שהחליטה להשתמש בשיטת היישון הייחודית הזו, נמצאת בעיר קנורה שבקנדה ונקראת "The Lake of the Woods Brewing". את הרעיון ליישון במי האגם קיבלה המבשלה מאחד העובדים שלה, שנחשף לשיטה הזו בדרום אפריקה במבשלה שבה הוא עבד.

View this post on Instagram

A post shared by Lake of the Woods Brewing Co. (@lowbrewco)

בימים האחרונים הם התחילו בתהליך היישון, והורידו למי האגם בעיר 1,000 בקבוקים לעומק של 6 מטר מתחת למי האגם הקפואים. הטמפרטורה של המים היא כ-3 מעלות, והבירות יבלו שם את 6 החדשים הקרובים. לפני שהבירה נשלחה למי האגם הקרים, היא יושנה במשך 6 שבועות בחביות עץ שהעניקו לה טעם עצי.

View this post on Instagram

A post shared by Lake of the Woods Brewing Co. (@lowbrewco)

כאמור, הספרה 6 הוא מרכיב חשוב בתהליך ייצור הבירה, והיא גם באה לידי ביטוי בשם שנבחר עבורה – "DEEP 6". תהליך היישון שלה יסתיים במאי 2021, ובקבוק של 750 מ"ל שלה יעלה 50 דולרים.

בירה (צילום: צילום מסך מתוך סרטון בעמוד האינסטגרם של Lake of the Woods Brewing Co)
בירה | צילום: צילום מסך מתוך סרטון בעמוד האינסטגרם של Lake of the Woods Brewing Co