יום העצמאות כבר ממש מעבר לפינה, ואיתו גם חגיגות העל האש המפורסמות. בזמן שרובכם סבורים שיין הוא המשקה האלכוהולי המושלם ללוות את האנטרקוט והסינטה שיעלו על המנגל, מבחינתנו המשקה הטוב ביותר להחזיק ביד בזמן שאתם מנפנפים הוא בכלל בירה. למה? תישארו איתנו. 

אחרי שצללנו אל עולם הבירות הצבעוני והבלתי נגמר עם 10 העובדות שאתם חייבים לדעת על על הפלא הזהוב, הפעם רצינו להתמקד בסוגי הבירות השונים שיכולים בקלות להעצים לכם את יום העצמאות  - מבירת הסטאוט השחורה, דרך לאגרים צהבהבים ועד לבירות חיטה נהדרות. אז לכבוד יום העצמאות ה-71, הנה כמה סוגי בירות שתוכלו לשלב בצורה נהדרת עם הסטייקים, השיפודים ושאר ההפתעות שיירדו מהמנגל.

פילזנר

כשמתייחסים לפילזנר, לרוב מתכוונים לבירה צהבהבה ושקופה שפופולרית למדי ברחבי גרמניה ומרכז אירופה. היא מרירה, קלילה וגדושה בכשות (או Hops), ומוגדרת בתור אחת הבירות הכי אלמנטריות בשוק - וכזו ניתן לשלב עם רוב סוגי הבשר שיורדים מהמנגל.

קלילות הפילזנר הולכת מצוין עם מאכלים שומניים כמו סטייקים (אנטרקוט או סינטה) ואפילו דגים שונים (בורי. הו, כמה שאתם חייבים לשתות אותה עם בורי). כמו כן, ניתן כמובן לשתות אותה בהנאה לצד חזה עוף או כנפיים מתובלות.

המלצה שלנו: לכו על הקלאסיקה העל הזמנית ותתארגנו של שישיית בירה מכבי. קטן עליכם בירה רגילה? לכו על מכבי 7.9.

View this post on Instagram

A post shared by Omri Levy (@omrigin88) on

לאגר ענברי

אם כבר דיברנו על בירות אלמנטריות, אז אנחנו מוכרחים לדבר גם על הלאגר. בירות הלאגר מאופיינות בקלילות שלהן, הרעננות והדרך המושלמת שלהן להרוות את צימאון החום הישראלי.

לאגר, בהיותו אחד מסגנונות הבירה הפופולריים ביותר בעולם, הולך מצוין עם הכל - בין אם זה אוכל איטלקי מסוגנן או תבשילי פויקה באיזה מפגש סוף מסלול. כשזה נוגע לבשר על הגריל, מביני עניין ישלבו את לאגר ענברי עם בשר מעט יותר פיקנטי כמו נקניקיות מרגז או סטייקים מטובלים ברוזמרין ושום (מושלם).

המלצה שלנו: המארז של גולדסטאר, עוד קלאסיקה ישראלית אהובה.

View this post on Instagram

A post shared by Goldstar Beer (@goldstarbeer) on

בירות חיטה

בירות החיטה הן ככל הנראה המשקה המושלם לשלב לצד בשר (או באופן כללי בכל ארוחת צהריים). הן מורכבות מריכוז גבוה של חיטה בתערובת הלתת והשעורה שלהן, ופופולריות מאוד באזורי בוואריה (בעיקר מינכן), כמו גם בבלגיה.

הבירות החיטה מתוקות ומלאות יותר מחברותיהן על המדף, ועל כן ניתן לשלב אותן עם הבשר הרלוונטי. האופציה הכי טובה תהיה לשתות אותן לצד פרגיות או עופות אחרים, והן יכולות לאזן גם את טעמן העשיר של נקניקיות צ'וריסוס. מעבר לזה, מבחינתנו, אין כמו בירת חיטה ביד אחת ושיפוד לוהט ביד השנייה. חג של ממש.

המלצה שלנו: אל תתלבטו ולכו על פאולנר.

View this post on Instagram

A post shared by Paulaner (@paulaner) on

סטאוט

אולי אחד מסגנונות הבירה היותר מורכבים היום בשוק. הסטאוט היא בירה שצריך להתרגל אליה ("טעם נרכש"), היות ומדובר בסוג בירה מריר שמבוסס על טעמים חזקים במיוחד כמו קפה או שוקולד, והיא דורשת לצדה מאכלים שיוכלו לעמוד בדומיננטיות שלה.

בירות סטאוט יבואו נהדר לצד בשרים שומניים ועשירים בטעם - נניח איזה נתח קצבים שעמד לילה שלם בתוך מרינדה חריפה ומתוקה. כמו כן, סטאוט יכולה בנוסף להעצים את טעמו של בשר שהוכן כמה שעות טובות במעשנת (שזה אומנם לא מנגל, אבל בואו חברים, זה מעשנת וזה אדיר).

המלצה שלנו: אך ורק מרפי'ס.

View this post on Instagram

A post shared by Murphy's Stout (@the_rebel_stout) on

אייל ענברי

בירה נוספת שעשויה להיות מעט חזקה לשתיין הבירה המתחיל היא האייל הענברי. בירות מהסוג הזה לרוב יהיו מאופיינות בטעמים דומיננטיים של מרירות ומתיקות של כשות וקרמל. מהבחינה הזאת, רצוי להגיש אותה לצד בשרים עם טעמים עשירים.

כמו עם בירת הסטאוט, היינו מגישים אותה לצד נתחים מתובלים היטב או אפילו דגים שעברו טיפול יסודי עם שום ומלח קייג'ון. אפשרות נוספת הן כמובן קציצות בקר מתובלות, נקניקיות שמנות, שקדי עגל או שיפודים עסיסיים.

המלצה שלנו: הניוקאסל בראון אייל (אנחנו יודעים, כתוב שזה חום, אבל אם תסתכלו מספיק טוב תראו שזה בעצם ענברי), או להזמין את מארז הבירות החזקות של BLEND, שם תוכלו למצוא שם מספיק בירות אייל  שיספקו אתכם.

View this post on Instagram

A post shared by Newcastle Brown Ale (@newcastle_brown_ale) on

עדיין לא מצאתם את הבירה שתפסה אתכם? תנו לנו להמליץ לכם על מארז בירות העולם בו תוכלו למצוא 6 סוגים שונים של בירות (עם 12 בקבוקים בסה"כ). חג שמח!

אזהרה: מכיל אלכוהול – מומלץ להימנע משתיה מופרזת