מה זה אוקטוברפסט בכלל?
לא באמת שאלתם את השאלה הזאת עכשיו, נכון? ובכן, מדובר בפסטיבל הבירה הגדול בעולם שנערך מדי שנה בעיר מינכן שבגרמניה. הפסטיבל מכונה "חגיגת הבירה הגדולה של גרמניה", אבל אין ספק שהוא מהווה גם את חגיגת הבירה הגדולה בעולם, ואולי גם היריד הגדול בעולם בכלל. הרחבה המרכזית בה מתקיימים האירועים בפסטיבל נקראית Wisen. חלק מהאירועים מתרחשים גם במתחמי אוהלים הפזורים ברחבי העיר.

כמה זמן הוא נמשך?
הפסטיבל נפתח ביום שבת השלישי בחודש ספטמבר ונמשך עד יום ראשון הראשון בחודש אוקטובר. בסך הכל, הפסטיבל נמשך 16 יום. השנה הוא יחול בין התאריכים 21 בספטמבר ל-6 באוקטובר.

מתי הוא נחגג בפעם הראשונה?
הפסטיבל נערך לראשונה ב-12 לאוקטובר 1810, ככה שהוא חוגג השנה 209. מה נגיד, לא צעיר כבר.

אז מה הסיפור שלו?
בשנת 1810 נישאו לודוויג, נסיך הכתר של בוואריה ותרזה, נסיכה סקסוניה. השניים החליטו לשתף את כל תושבי מינכן והאזור במסיבת הכלולות שלהם. המסיבה נמשכה לא פחות מ-16 יום וכללה מופעים, מוזיקה, אוכל וכמובן – בירה בכמות אינסופית. כשלוש שנים לאחר שהתקיים לראשונה, החליטה משפחת המלוכה להפוך את הפסטיבל לאירוע שנתי.

 

כמה מבקרים מגיעים לפסטיבל, וכמה בירה הם שותים?
על פי הערכות, קרוב ל-7 מיליון מבקרים מגיעים מדי שנה לפסטיבל ושותים כ-7.5 ליטר בירה. תעשו בעצמכם את החשבון לאדם.

אוקטוברפסט (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
חגיגת הבירה הגדולה בעולם. אוקטוברפסט | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

ומה שותים?
הבירה המוגשת באוקטוברפסט היא אותה בירת לאגר ששתו בחתונה המקורית, כאשר רק ל-6 מבשלות מקומיות בגרמניה יש אישור מיוחד לבשל את הבירה הייחודית הזאת לפסטיבל. אחת מאותן מבשלות אקסקלוסיביות היא פאולנר האהובה. בירת פאולנר אוקטוברפסט המוגשת בפסטיבל, מיוצרת על פי מיטב המסורת הבווארית ובעלת גוף עשיר בטעמי פירות ותבלינים, בזכות איכויות חומרי הגלם שלה. היא מבושלת פעם אחת בשנה עבור הפסטיבל ומיליוני המעריצים שמחכים לה, והיא בירת הפסטיבלים הנמכרת בעולם.

אוקיי, ומה עוד עושים שם חוץ מלשתות בירה?
הפסטיבל נפתח בתהלוכה מסורתית בה כרכרות רתומות לסוסים נושאות חביות בירה ענקיות ממיטב המבשלות בגרמניה. במהלך ימי הפסטיבל מתקיימים קונצרטים ואירועי תרבות שונים, ומתקיים שוק אוכל בשם Viktualienmarkt. לא מפסיק לכם האקשן? במתחם מוקמים גם כ-140 דוכנים, קרוסלות ואפילו רכבות הרים.

ואם אני רוצה לחגוג בעצמי בבית?
אתם ממש לא חייבים לטוס לגרמניה בשביל לחגוג את האוקטוברפסט כמו שצריך. כמה מהערבים הכי טובים שלנו הסתיימו בפיג'מה בבית, ופשוט צריך לדעת להעביר אותם עם השתייה הנכונה. המארז של בלנד יכול לסדר אתכם עם שלושה בקבוקי פאולנר, בירת החיטה מס' 1 בגרמניה בעלת הטעם המרענן והמפנק. עוד תוכלו למצוא במארז 3 בקבוקי פאולנר אוקטוברפסט – בירת לאגר בהירה העשויה מלתת שעורה בווארית מובחרת המבושלת בתהליך איטי וייחודי. ובמה תשתו את כל התענוג הזה? בכוס פאולנר חצי ליטר שמסופקת במארז לצד פותחן מגנט, כמובן.

מארז אוקטוברפסט של בלנד (צילום: MarketME)
מארז אוקטוברפסט של בלנד | צילום: MarketME

קיבלתי פרץ של אנרגיה והחלטתי כן לחגוג בארץ, איפה אפשר?
הפסטיבל עצמו אולי מתקיים בגרמניה, אבל הוא משפיע על בליינים מסביב לעולם. גם כאן בארצנו הקטנטנות מתקיימים מגוון אירועים שיעזרו לכם לקחת חלק בחגיגת האוקטוברפסט, כמו למשל הביר גארדן של פאולנר (במתחם שרונה וקניון שרונים). מדובר ב"גינה" עם ספסלי עץ שמאפשרים ישיבה מרובת חברים. במקום תוכלו למצוא 7 סוגים שונים של בירת פאולנר מהחבית (3 מהן באופן בלעדי בארץ).

מה לובשים לפסטיבל?
בגרמניה הגברים מצטיידים לרגל הפסטיבל במכנסי עור קצרים, כובע וגם – תחזיקו חזק – שלייקס. הנשים מסתובבות עם שמלות מסורתיות. אבל לא נראה לנו שהגענו לשלב הזה בארץ.

ביר גארדן (צילום: אנטולי מיכאלו)
הבירגארדן של פאולנר | צילום: אנטולי מיכאלו