אחד מהקוקטיילים שמופיע באופן קבוע בסרטים הוליוודים הוא מוחיטו וכך למעשה הפך להיות אחד מהקוקטיילים המפורסמים בעולם. אבל לעומת שחקנים שהם תוצר של מערכת משומנת עם סוכנים ומנהלים, המשקה האהוב לא הגיע משום מקום אלא מהאי השכן של ארה"ב, קובה. 

לפי הסיפורים, במהלך אחד מהסיבובים המפורסמים של של ארנסט המינגווי בעולם הוא הגיע לקובה. באי הקריבי והרותח, הסופר והעיתונאי התיישב על הבר ב"לבוגדיטה" (La Bodeguita del Medio) וביקש שיערבבו לו רום לבן עם נענע, סוכר, ליים וסודה, ולמעשה ככה נוצר המוחיטו שאנחנו מכירים היום. לבגודיטה נחשב עד היום לבר המיתולוגי של קובה, ובמקום מגישים אך ורק רום קובני מסוג האוונה קלאב.  

 אבל היו גרסאות עתיקות יותר למשקה הפופולרי. קצת כמו בפינה קולדה, גם כאן הפיראטים מעורבים. יש שתי טענות חזקות שאת המקור המציאו שודדי הים של אזור קובה בכלל כתרופה נגד בחילות ומחלות ים.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by La Bodeguita Del Medio (@bodeguitadelmedio) on

מוחיטו לעצלנים

מרכיבים:
50 מ"ל האוונה קלאב 3
60מ"ל לימונדה
1 גבעול נענע
סגירת סודה

תהליך ההכנה:
מוזגים את כל המרכיבים לכוס הייבול מלאה בקרח, ערבוב קצר ונהנים.

מוחיטו למקצוענים

מרכיבים:
30 מ"ל הוואנה קלאב 3
30 מ"ל הוואנה קלאב 7
6 קוביות של ליים
2 כפיות סוכר חום
12-10 עלי נענע
פרייר

מוחיטו (צילום: shutterstock_By Pixel-Shot)
מוחיטו, פעם תרופה למחלות ים והיום תרופה לערב מוצלח | צילום: shutterstock_By Pixel-Shot

תהליך ההכנה:
מוזגים את קוביות הליים בכוס הייבול יחד עם הסוכר וכותשים היטב. מוסיפים את הנענע והרום, ומערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים קרח ועוד פעם מערבבים, חשוב להרים את הכפית כדי שהכול יתאחד. מוסיפים עוד קרח עד סוף הכוס, סוגרים בפרייר ולקישוט משתמשים בראש נענע ופלח של ליים.

אבי אזיזוף הינו מנהל המחלקה המקצועית של טמפו