האנינים שבבני האדם שותים ויסקי סקוטי כבר למעלה מ-500 שנה, אבל לשתות אותו מקפסולות - זה משהו שקיים בעולם בערך יומיים או שלושה. את הרעיון הגתה מזקקת The Glenlivet, שהוויסקי שלה הוא השני הנמכר ביותר בעולם. קולקציית הקפסולות המתוארת כ״קוקטיילים ללא כוס״, מוגשת בתוך עטיפה העשויה מתמצית אצות (אותן אפשר למצוא בטבע בשפע רב, כך שהמצפון האקולוגי שלכם יכול להיות רגוע).

כל קפסולה מכילה 23 מ"ל משקה, ואתם יכולים פשוט להכניס אחת לפה ולתת לה נשיכה כדי לקבל ״פיצוץ מידי של טעם״. את הקפסולה עצמה, אגב, אפשר פשוט לבלוע - החברה טרחה לציין בהודעה לעיתונות שהיא אכילה, או בניסוח המקורי: ״מתכלה לחלוטין באמצעים ביולוגיים״.

״כמותג שמעלה על נס את המקוריות, אנחנו תמיד מחפשים לשבור את התבניות שמכתיבות איך נהנו מסינגל מאלט סקוטש לאורך ההיסטוריה״, אמרה מנהלת המזקקה מרים אצ׳אולזה. ״זה בדיוק מה שקולקציית הקפסולות עושה, ואנחנו מתרגשים לגלות איך אנשים יגיבו כשהם ינסו את הקוקטיילים-ללא-כוס שלנו. מייסד המותג, ג׳ורג׳ סמית׳, תמיד הלך נגד הזרם, דחה את המסורת ועשה דברים בצורה שונה. קולקציית הקפסולות ממשיכה את רוחו פורצת הדרך בימינו״. 

ליצירת הקפסולות, גלנליווט חברו לבר הלונדוני Tayēr + Elementary, שבעליו, הברמנים אלכס קרטנה ומוניקה ברג, רקחו קוקטיילים מקוריים לשלושת הטעמים בהם מוצעות הקפסולות: ״Citrus״ (פרי הדר), ״Wood״ (עץ) ו-״Spice״ (מתובל). על האריזה של הקוקטיילים אחראי הסטארט-אפ Notpla, בשיתוף הפעולה הראשון שלו עם חברת משקאות אלכוהוליים. רודריגו גרסיה גונזלס, שותף מנהל ומייסד הסטארט-אפ, אמר שמטרתו היא ״ליצור פתרונות מקוריים להגשה ולצריכה של משקאות, וגלנליווט הוא מותג שחולק איתנו את המטרה הזו״.

הקפסולות הושקו ביום שישי האחרון כחלק משבוע הקוקטיילים הלונדוני. אם אתם באזור במקרה, אתם יכולים לנסות אותן כבר עכשיו בבר Tayēr + Elementary (קרוב מאוד לתחנת הרכבת Old Street), שם הן מוגשות כסיפתח במסגרת חגיגות שבוע הקוקטיילים עד ה-13 באוקטובר.