דאקירי הוא אחד מהקוקטיילים המפורסמים בעולם. הוא נולד בזכות האמריקאים שהגיעו לחפור בקובה במטרה למצוא ברזל ומתכת במכרות. באופן מפתיע (או שלא) מדובר במשקה שמורכב בסך הכל מ-מרכיבים די בסיסיים - רום לבן, ליים וסוכר. 

ממשלת קובה משכה את האמריקאים לכרות במדינתה בעזרת תשלום גבוה מאוד. בנוסף לכסף, הם קיבלו אספקה קבועה (ודי גבוהה) של טבק, אותו הם מכרו בשביל רום. מה הם עשו איתו? ערבבו אותו עם ליים וסוכר כמובן וככה נולד הדאקירי. אגב, השם הגיע מהכפר בו העובדים האמריקאים מתגוררים בתקופת הכרייה.

כמה שנים לאחר מכן, ב-1928 הקוקטייל מופיע לראשונה באופן ממוסד, בספר קוקטיילים "When its Cocktail Time in Cuba" (עמוד 38, לסקרנים). זו הייתה הפריצה הגדולה של המשקה, שבמסגרתה הפך להיות מפורסם בכל העולם ולא רק משקה שעובר מפה לאוזן. היום, יש כבר המון גרסאות למשקה והמוכר שביניהם הוא דאקירי תות שבדרך כלל מכינים בעזרת בלנדר.

דאקירי לעצלנים

מרכיבים:
50 מ"ל הוואנה קלאב 3 
90 מ"ל לימונדה 

תהליך ההכנה:
פשוט מוזגים את שני המרכיבים לכוס הייבול מלאה בקרח. אפשר לחתוך ולהוסיף חתיכות פירות טרופים או יער כמו תותים, מנגו ועוד.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Palm Tree Sports Bar (@palmssportsbar) on

 דאקירי למקצוענים

מרכיבים:
50 מ"ל הוואנה קלאב 3 
30 מ"ל מיץ ליים טרי 
30 מ"ל מי סוכר 
3 כפיות תערובת פירות יער קפואים 

תהליך ההכנה:
מוזגים את כל המרכיבים לבלנדר, מוסיפים קרח (שתי אצבעות מעל קו הנוזלים) וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. לאחר מכן מוזגים לכוס יין או הוריקן ומקשטים עם גבעול נענע ופירות יער.

 

אבי אזיזוף הינו מנהל המחלקה המקצועית של טמפו