לונג איילנד אייס טי הוא אחד הקוקטיילים המפורסמים - והקשוחים - ביותר בעולם. הוא מורכב מכל סוגי האלכוהול הלבן (וודקה, טקילה, ג'ין, רום וטריפל סק) והוא הומצא עוד בתקופת היובש של ארה"ב ב-1920, שבה אלכוהול לא היה חוקי.

למרות שלקוקטייל יש שם זהה לאי המפורסם של ניו יורק וישנן מספר גרסאות להמצאת המשקה, אבל המוכרת ביותר מספרת שהוא מגיע בכלל מדרום ארה"ב, מטנסי. לפי אותה גרסה, צ'ארלס בישופ (ידוע גם כ-אולד מן בישופ), המציא את המתכון.

אבל למה בעצם לערבב את כל סוגי האלכוהול? בגלל שבאותה תקופה היה קשה מאוד להשיג אלכוהול, בישופ האמין שאם כבר הצלחת משהו - אז לפחות תערבב כבר את הכל. לאחר מכן הוסיפו למשקה גם קצת קולה כדי שהמשקה יקבל נראות של תה קר והם יצליחו להערים על השוטרים.

לונג איילנד אייס טי (צילום: shutterstock_By Nikolay Litov)
צילום: shutterstock_By Nikolay Litov

הקוקטייל עבר עליות ומורדות מבחינת טרנדיות, אבל הוא עדיין כאן וכל עוד בני אדם אוהבים אלכוהול וקולה הוא כנראה גם לא ילך לשום מקום. בעבר מקומות באמת היו מוזגים חצי מנה מכל סוג ואז מגיעים ל-125מ"ל של אלכוהול- היום המתכון שלו עבר עידון מסויים כי זה חזק מדי. 

מתכון "לונג איילנד אייס טי" לאמיצים

מרכיבים:
12.5 מ"ל אבסולוט
12.5 מ"ל ביפאיטר
12.5 מ"ל הוואנה קלאב
12.5 מ"ל אלטוס פלטה
12.5 מ"ל טריפל סק
30 מ"ל מיץ לימון
20 מ"ל מי סוכר
פפסי

תהליך ההכנה:
מוזגים את כל המרכיבים לשייקר (מלבד הפפסי), מנערים חזק ומסננים לכוס הייבול עם קרח וסוגרים עם הפפסי. לקישוט: סלייס לימון שקצת סחטתם פנימה.

אבי אזיזוף הינו מנהל המחלקה המקצועית של טמפו