מינט ג'ולפ הוא קוקטייל קלאסי שהומצא בתחילת המאה העשרים בקנקטי דרבי, מירוץ הסוסים המפורסם בארה"ב, שמתקיים בכל שנה בשבת בספטמבר. המשקה מורכב מוויסקי עם נענע וקרח, ולרוב מוגש בכוס מתכת.

זה אולי ישמע קצת מוזר אבל המציאו אותו כדי למנוע התעלפויות מהחום ששורר בזמן המירוץ. באותה תקופה היה נהוג להגיע לאירועים חברתיים בלבוש כבד וחם כמו חליפות 3 חלקים ומעלה. למרות זאת, החום לא מנע מהמבלים להמשיך לשתות, לכן, חשבו על הרעיון להכניס קרח ונענע לבורבון שירעננו מהחום.

בורבון מוכר שאיתו הכינו את המינט ג'ילפ הראשונים היה פור רוזס. הקשר בין המירוץ למותג הבורבון היה כה עמוק עד ש"רוזס" נכנס כנותן חסות רשמית בטורניר. במירוץ השנה הולכים להיות 8 סינגל בארלים (חביות בודדות ממזקקות מובחרות) והמותג תרם 5 חביות הקנטקי. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Westwood (@enterwestwood) on

 מינט ג'ולפ

מרכיבים:
60 מ"ל פור רוזס סמול באטץ׳
10מ"ל מי סוכר
3 גבעולי נענע
קרח כתוש

תהליך ההכנה:
מוזגים לכוס ההגשה את כל המרכיבים - עדיפות לכוס מתכת שתוליך את הקור - ומערבבים על הקרח הקטוש עד שהמשקה יהיה מספיק דליל.