לכולנו יש את המשקה הזה שנחרט לנו בזיכרון. נו, אתם יודעים, זה שגרם לנו לעשות שטויות בגיל הנעורים וצילק אותנו לכל החיים. זה יכול היה להיות הקוקטייל הזה על בסיס טקילה ממש זולה, שבגללו עשיתם לעצמכם בושות במסיבת פורים בתיכון, הוויסקי ההוא שגרם לכם לעלות על שולחן בחתונה של הבן דוד ולצעוק כמו משוגע או הוודקה הזאת שהיא הדבר האחרון שאתם זוכרים ששתיתם לפני שהתעוררתם פצועים וחבולים בחדר השינה שלכם. כן, אלכוהול גרם לכולנו לעשות שטויות בנסיבות ומסיבות שונות ונשאלת השאלה: האם סוגים שונים של אלכוהול גורמים לנו להיות שיכורים בצורה שונה? בקצרה, לא.

ישנו מיתוס שכיח לפיו אלכוהול מסוגים שונים גורם לנו לפעול בצורה שונה בזמן השיכרות. ובכן, זה שטויות. שקר. חרטא. "אבל רגע", אתם שואלים בקול, "למה 6 בירות לא מרגישות לי כמו שתי כוסות וויסקי? למה ההשפעה של וודקה היא לא כמו של יין? למה אנחנו בכלל שואלים אותך? מי שָׂמְךָ?! מי?!". בסדר גמור. בואו נדבר רגע על כל מיני מיתוסים שקשורים לאלכוהול ולמה הם לא נכונים-

טקילה גורמת לכם להתפרע - רק בגלל שאתם חושבים שהיא גורמת לכך

View this post on Instagram

A post shared by Margarita Mumma (@margarita.mumma) on

"מגריטה גורמת לי לעשות שטויות!" ו-"טקילה היא משקה מרים" הם רק כמה מהמשפטים הקלישאתיים שיצא לכולנו לשמוע לאורך השנים לגבי הספיריט המקסיקני, אבל את יודעים מה? איכות המשקה לא קשורה בכלל לדפוסי ההתנהגות השיכורים שלכם - לא מאמינים?

מחקר שנערך בשנת 2006 הוכיח כי כל התנהגות לא רציונלית שבאה לידי ביטוי בקרב אדם שתוי היא כתוצאה מהשפעות פסיכולוגיות - וזה לא משנה מה הוא שתה בכלל. כלומר, אנשים שונים מייחסים דפוסים מסוימים למשקאות שונים ומתנהגים בהתאם אליהם. במילים אחרות, הסיבה שאתם עושים שטויות כשאתם שותים טקילה, היא בגלל שאתם חושבים שטקילה עושה לכם. במציאות, היא סתם עושה אתכם שיכורים.

"אלכוהול עושה אותי שמח"

View this post on Instagram

A post shared by gerardosessa (@conte_sessa) on

רבים וטובים מאיתנו חושבים שלאלכוהול יש נטייה קסומה לשמח אותנו בשעת צרה - האמנם? לא, הוא לא. שתיית סוגים שונים של אלכוהול לא מעוררת רגשות מסוימים, מה שכן למשקאות יש נטייה להגביר את תחושות שאתם כבר מתמודדים איתן. זאת אומרת, אם הייתם שמחים, אז בירה תשמח אתכם יותר. אם כעסתם לפני, אז הוויסקי יכעיס אתכם יותר. אם הייתם עצובים, אז הוודקה ממש תבאס אתכם.

משקאות מעוררים זכרונות

View this post on Instagram

A post shared by Chrissy D'Amore (@chrissy_m_damore) on

אז סיכמנו שמשקאות לא יכולים לעורר רגשות. למרות זאת, הם עשויים לעורר בכם זכרונות, או לכל הפחות ליצור אצלכם אפקט פבלוביאני. מחקרים שבדקו את ההשפעות שיש לאלכוהול על זכרונות קבע שטעמים מסוימים עשויים לעורר אסוציאציות כלשהן בתודעה שלכם. כך שאם אתם שותים קוניאק בזמן שאתם מדוכדכים, ייתכן שכעבור זמן מסוים הטעם של המשקה הצרפתי עשוי לעורר בכם אסוציאציה של באסה.

אתנול הוא אתנול

View this post on Instagram

A post shared by NEW MOONSHINERS (@newmoonshiners) on

המיתוס לפיו משקה אלכוהולי מסוים גורם לכם להתנהג בצורה מסוימת הוא קשקוש מהסיבה הפשוטה שהחומר הפעיל בכל המשקאות זהה. כלומר, אתנול הוא אתנול הוא אתנול, בין אם הוא מגיע בתצורה של בירת חיטה או וויסקי יפני. מה כן משתנה? כמות הסוכר, חומרי טעם וריח והנפח של האתנול במשקה עצמו. זהו.

אפקט האגרסיביות של וויסקי? שטויות

View this post on Instagram

A post shared by Proper No. Twelve (@properwhiskey) on

ישנה נטייה בקרב אנשים מסוימים לחשוב שוויסקי עושה אותם אלימים יותר. כאילו שאם הם שותים עכשיו את הספיריט הסקוטי (או האירי, תלוי את מי שואלים) אז יהיה להם סיכוי גדול יותר לריב עם חבר. טעות. מחקר שנערך באוניברסיטת בראון בדק את ההשפעות של משקאות מסוימים, ביניהם וודקה ובורבון, על קבוצת מיקוד במשך 9 ימים. התוצאה? כולם הציגו רמות גבוהות יותר של חרדה, תקיפות ודיכאון - ללא הבדל כזה או אחר בין המשקאות. במילים אחרות, אם וויסקי גורם לכם להיות אלימים, אז כנראה שגם וודקה וכנראה גם יין פטישים.

זה לא עניין של ערבוב, אלא כמות ומהירות

View this post on Instagram

A post shared by Guy Wright (@werner.the.ferret) on

אי פעם שתיתם כמו משוגעים ואז החלפתם משקה באמצע? נכון שזה הפיל אתכם לחלוטין? אתם כבר יודעים לאן אנחנו חותרים, נכון? ערבוב משקאות לא משפיע בשום צורה על רמות השכרות שלכם כי כאמור, אתנול הוא אתנול. מה כן משפיע? הכמות שאתם שותים והמהירות שבה אתם עושים את זה. אם תשתו 4 צ'ייסרים של טקילה בדקה, זאת תהיה מנה גדולה יותר ומהירה יותר מאשר כוס של סקוץ' במרפסת בסוף היום. מעבר לזה, שתייה על בטן ריקה היא גם מתכון ללילה בעייתי.

האנגאובר קשור לסוג האלכוהול

View this post on Instagram

A post shared by Downhill Socks (@downhillsocks) on

סוגים שונים של אלכוהול אמנם לא משפיעים על האופן שאנחנו משתכרים, אך ייתכן שהם ישפיעו לכם על ההאנגאובר. בזמן שחלקכם עשויים להאשים את סוג המשקה בחומרת החמרמורת, מומחים כנראה יגידו לכם שלא המשקה הוא הבעיה אלא כמות ה-Congeners שבתוכו. מדובר במולקולה שמתפתחת בזמן תהליך הבישול או הזיקוק של אלכוהול ומספר חוקרים טוענים שככל שיש יותר מזה במשקה, כך ההאנגאובר שלכם יהיה גרוע יותר. אגב, המשקאות עם הכי הרבה Congeners הם טקילה וברנדי, בזמן שבוודקה וג'ין יש את הרמה הנמוכה ביותר של המולקולה - לידיעתכם.