סנגריה הוא אחד מהקוקטיילים העתיקים ביותר בעולם. לא מדובר על משקה מהמאה הקודמת או משהו בסגנון, אלא מהתקופה שבה היוונים והרומאים נלחמו על האדמה. הוא המשקה הכי "פרוע" ועתיק אבל גם מאוד ברור- פשוט תערבבו מה שאתם אוהבים. 

העדות הראשונה למשקה מהסוג הייתה בתקופה שהמים ביוון היו מזוהמים ולא היו ניתנים לשתייה. מה עשה העם העתיק שכל מה שיש לו חוץ ממים הוא יין? ערבב את השניים ביחד. בשביל לטשטש את טעמי המים המזוהמים היו מוסיפים סוכר.

במשך היסטוריית האנושות אנשים כל הזמן ערבבו את היין עם סוכר ותבלינים, והיום אנחנו מכירים את זה כבר בתור סנגריה.

מסעדת סנגריה - פאייה (צילום: דריה גוזמן,  יח"צ)
מסעדת סנגריה - פאייה | צילום: דריה גוזמן, יח"צ

אחת הסיבות לנפוצות המשקה היא שמדובר באחד הקוקטיילים עם הכי הרבה אינטרפטציות, והכי הרבה אופציות שונות. מדובר במשקה שבבסיס שלו פשוט צריך לערבב יין עם תבלינים או פירות שיש בבית - הכי פשוט וקל להכנה. יין אדום, לבן או מבעבע מה שאתם אוהבים.  ה-223 בר קוקטיילים ותיק בארץ אחד המשקאות הראשונים היה סנגריה לבנה. 

בארץ, יש לנו את בר הקוקטיילים האיקוני "223" בתל אביב שהוקם לפני 12 שנה ומאז מגיש סנגריה לבנה מעולה. בהתחשב בזה שהמשקה רץ מ-2008, הוא כבר הפך עם השנים להיות מיתולוגי בקרב בלייני המקום.

סנגריה לבנה של "223"

מרכיבים:
30 מ"ל סירופ סנגריה לבנה
בקבוק יין לבן
קילו סוכר
6 אגסים מקולפים בפרוסות קטנות
3 מקלי קינמון
20 גרגר פלפל אנגלי
5 כוכבי אניס
10 יחידות ציפרון מצומצם על האש
קאווה לסגירה

תהליך ההכנה:
מוזגים את כל המרכיבים לקנקן גדול ומערבבים טוב, מוזגים לכוסות קופ (או יין למי שאין) עם אגסים וגרגרי פלפל אנגלי.