יש גם צדדים טובים לחמימות של הסתיו הישראלי: אפשר להמשיך להתענג על מרגריטה צוננת ומרעננת כאילו הקיץ עוד לא נגמר. מדובר במשקה לא מסובך להכנה, אבל יש כמה טעויות קטנות שיכולות לקלקל את הדרך שלכם למשקה מושלם תוצרת בית. ריי אייל, עורך האלכוהול של מגזין Food & Wine, הסביר במאמר איך להימנע מהן - ואלו הטיפים שלו:

1. אל תסחטו את הליים מראש
מרגריטה מבוססת על 3 מרכיבים: טקילה, מיץ ליים וליקר קואנרטו. אם אתם רוצים מרגריטה מרעננת ואיכותית, אתם תצטרכו לסחוט ליים אמיתי ממש לפני ההגשה - לא לסחוט אותו מראש, ובטח לא לקנות מיץ ליים סחוט בסופר, שמכיל בדרך כלל גם קצת שמן ליים לחיזוק הטעם. 

2. אל תשתמשו בקוביות קרח קטנות
הן יינתכו מהר יותר בתוך הכוס, והתוצאה תהיה דילול מהיר יותר של המשקה. תמיד העדיפו קוביות קרח גדולות ככל האפשר.

3. אל תקנו מיקס מרגריטה מוכן מראש
המרגריטה הכי טובה היא המרגריטה הפשוטה - אז אל תשתמשו במיקסים מוכנים מראש, שעלולים להכיל גם סירופ תירס, צבעי מאכל מלאכותיים ושאר מרכיבים שעדיף להימנע מהם.

4. אל תשכחו להמליח את שפת הכוס
מרגריטה נהוג להגיש בכוס מיוחדת ששפתה הומלחה. כדי שהמלח ייתפס, עברו על שפת הכוס עם ליים קודם לכן. 

5. מרגריטה קפואה דורשת פרופורציות שונות
הכמויות לקוקטייל הרשמי הן 35 מ״ל טקילה, 15 מ״ל מיץ ליים ו-20 מ״ל ליקר קואנטרו. אבל עם כל כמה שמפתה לדחוף אותן לבלנדר יחד עם הרבה קרח, אם אתם רוצים מרגריטה קפואה - כדאי שתתחשבו בכך בפרופורציות. אייל ממליץ על כמות של 60 מ״ל טקילה, 30 מ״ל קואנרטו, 40 מ״ל מיץ ליים ו-30 מ״ל סירופ פשוט. את אלה מכניסים לבלנדר יחד עם כוס ורבע של קרח, ולפני ההגשה עוברים על שפת הכוס עם ליים וזורים עליה מלח.