לכל אחד יש טיפ שיער שהולך איתו. יש את אלה שמייבשים רק במגבת, את אלה שחופפים רק במים קרים ואת הבנות שמאז שהן זוכרות את עצמן מברישות מאה פעמים בדיוק אחרי המקלחת. אבל מהם הדברים שאסור לעשות בשום פנים ואופן? אתר פופשוגר פנה לסוללת מומחים ויצא לברר מהן הטעויות השגורות והגדולות ביותר שהורסות את השיער, כדי להבטיח לנו עתיד שלפחות השיער בו זוהר יותר.

שימוש בשמפו יבש כדי לנקות את השיער

שמפו יבש הוא להיט גדול, ורבות נהנות ממנו ומתייחסות אליו כאל מתנה משמים במירוץ החיים המלחיץ, אבל שמפו יבש שלא באמת עושה פעולה של שמפו מבחינת ניקיון. הוא משפריץ חומר שמנוני כדי להזין את השיער במעט לחות, ומפיץ ריח נעים שמסתיר את הריח של השיער המלוכלך. כדי לנקות את השיער, אין מנוס מלהשתמש במים וסבון. ״השמפו משחרר את הלכלוך מהשערה״, מסביר ספר הסלבריטאים ג׳ואי סילבסטרה הניו יורקי. ״צריך לחפוף פעמיים או שלוש בשבוע, לא צריך יותר מזה״. 

ויתור על מרכך

החיפזון הוא מהשטן. ויתור על מרכך זו לא הדרך להספיק יותר דברים ביום. ״הקונדישינר חשוב כדי להעניק לעור לחות עמוקה, שלא מכבידה על השערה״, מסבירה קרולין ארונסון, מעצבת שיער ובעלת אתר העוסק בטיפוח השיער. ״רק שמפו יותיר את השיער יבש. המרכך סוגר את השערה ונועל בתוכה את החומרים המזינים. המרכך גם מחזק את השיער ומונע שבירה שלו וקצוות מפוצלים, ואפילו התקרחות״.

אישה חופפת את השיער עם שמפו במקלחת (צילום: Shutterstock, מעריב לנוער)
צילום: Shutterstock, מעריב לנוער

כיווץ השיער בחפיפה

״כשחופפים, צריך להימנע מלמחוץ את קצוות השיער עד לקרקפת״, מפתיעה ג׳וליאן פארל, בעלת ספא ומספרה. ״כן, כולנו ראינו את התנועה הזאת בפרסומות, שם הדוגמנית נהנית מקצף על השיער ומתקלחת בגלאם, אבל למעשה הפעולה הזאת עושה קשרים, מעודדת שבירה ונשירה. עדיף להשתמש בקצות האצבעות כדי לחפוף את הקרקפת ולרדת עם האצבעות כמסרק כדי להחדיר את השמפו לשיער״.

לתת למים לזרום על הראש

למרות שכדאי להרגיע עם התנועות המיותרות בחפיפה, כששוטפים כן צריך להתאמץ יותר. ״יותר מדי אנשים נשארים בסוף המקלחת עם חומרים מיותרים על הראש,״ מספרת פארל. ״למרות שהתחושה של המים זורמים על הראש היא נפלאה, ואתם מדמיינים שאתם תחת מפל אקזוטי, השיטה הזאת לא תחלץ את כל המוצרים מהראש. צריך להשתמש באצבעות כדי לסלק מהשיער את החומר. שאריות של מרכך ושמפו יפגעו בשיער ויצרו גירויים בקרקפת״.

אישה מסתרקת  (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אישה מסתרקת עם שמפו על השיער | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

שימוש בשמפו ללא מלחים 

שמפו ללא סולפט הפך לטרנדי למדי, אלא שהמלחים לא בהכרח רעים לשיער, ויש סוגי שיער, בעיקר שיער דק מאוד וגלי, שעדיף להם שמפו עתיר סולפט. ״אין אף מחקר שמצא שמלחים הם דבר בעייתי במוצרי טיפוח״, מספרת מומחית הביוטי וכותבת רבי המכר פאולה בגון. ״יש המדווחים על רגישות למלחים, אבל זה נכון גם לגבי מוצרים ללא סולפט אצל חלק מהאנשים. לבעלות שיער מקורזל למשל, שמפו כזה עשוי להיות אפשרות מצוינת. בסופו של דבר, צריך להשתמש במוצר שהוכח כמוצלח לשיער האישי, כזה שמותיר את השערה מוזנת ומבריקה. אם השמפו ללא מלחים לא מספק את הסחורה, אפשר לשכוח ממנו.

שימוש במוצרים מקצועיים בלי להתייעץ עם הספר

כמו שלא כדאי לאבחן את עצמנו במחלות בעזרת גוגל, לא כדאי לנסות לפתור בעיות שיער בלי להתייעץ עם איש מקצוע. אבחון עצמי שגוי עשוי לגרום לבעיות יותר גדולות. ״אדם שרוצה יותר נפח בשיער, יכול לפתור את זה בשמפו״, אומרת פארל. ״יכול להיות שזה כל מה שצריך, ולא מוצרים מייצרי נפח. העובדה שכתוב על מוצר שהוא עושה משהו לא אומר שזה מה שצריך. ״שמפו שמשמר את צבע השיער, לדוגמה, עשוי לשנות לו את הגוון. כדאי להתייעץ״.

אישה חופפת שיער (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אישה חופפת שיער | צילום: אימג'בנק / Thinkstock