זהו, אלה כבר לגמרי הימים האלה בשנה. אם בעונת החורף מקדמי ההגנה שלנו מונחים כלאחר כבוד על מדפי הטיפוח, כשעולות הטמפרטורות כבר אי אפשר לעבור לידם מבלי להניח עליהם את היד. ועדיין, למרות שנדמה שבשגרה המקומית אין ישראלי שלא הפך את השימוש במקדם ההגנה להרגל יום-יומי, עדיין צצות לא מעט שאלות.

ממחקר שנערך לאחרונה עבור מותג הדרמו-קוסמטיקה אוון (Avene), שלו גם תכשירי הגנה מהשמש, עולה כי מרבית הישראלים נחשפים בפועל לשמש הרבה יותר ממה שהם מעריכים. כ-80% מהמשתתפים בסקר (403 מתוך מדגם מייצג של 501 משתתפים) שגו בהערכתם את היקף החשיפה היומית שלהם לקרינה והגדירו אותה כנמוכה משעתיים. בפועל נמצא כי 27% מהם שהו בשמש בין שעתיים לארבע שעות, ואילו 53% מהם נחשפו לקרינה מעל 4 שעות - פער המגיע עד לזמן חשיפה כפול מההערכה המקורית. נתונים אלו רק מדגישים את הצורך בהעמקת ההכרות שלנו עם שימוש נכון וחכם במקדמי ההגנה וביסוס רציני יותר של שימוש בהם בשגרה היומיומית.

פרופ' אסתר עזיזי, העומדת בראש מרפאת המומחים למחלות עור Spot Clinic התייחסה לתוצאות המחקר והסבירה כי "מרבית האנשים אינם מביאים בחשבון את החשיפה לקרינת השמש בזמן נהיגה ו/או שהייה ממושכת ברכב בדרכים הפקוקות. כמו כן, יש לקחת בחשבון שגם חשיפה לקרינת שמש לא ישירה עלולה להזיק".

A post shared by Travel Addict ↠ J u l i a ❀ (@chicchoolee) on


אילו פרמטרים הכי חשובים כשנגשים למשימת בחירת מקדם הגנה מהשמש?

עזיזי: "ראשית, על טעם וריח אין להתווכח ולכן מומלץ לבחור בתכשיר שהמרקם והריח שלו נעימים למריחה על העור, בין שמדובר בקרם, משחה, תחליב או תרסיס. שנית, יש לשים לב לדרגת ה- SPF. יש הבדל מובהק בין דרגות מקדם ההגנה. תכשיר עם מקדם הגנה 30 הוא לעין ערוך יעיל יותר מזה עם מקדם הגנה 15 ומטה. ההמלצה להעדיף מקדם הגנה גבוה נובעת מכך שרוב המשתמשים במקדם הגנה מסתפקים במריחה של פחות מחצי הכמות הדרושה לסינון המרבי של הקרינה הפוגעת בעור החשוף".

מירב בן יקר, מנהלת מחלקת הדרכה של חברת HL, מוסיפה כי את סוג התכשיר מומלץ לבחור בהתאם לסוג העור והגוון שלו, וכן על פי משך החשיפה לשמש. "באופן כללי", היא אומרת, "ההתאמה מתבצעת לפי גוון העור והיא כדלקמן: לעור בהיר מאד שנשרף בקלות בחשיפה לשמש ובדרך כלל לא משתזף או משתזף מעט מומלץ מתאים תכשיר של 50 SPF. לעור בעל גוון בינוני עד כהה שנחשף לשמש באופן ישיר יתאים תכשיר של 30 SPF."

A post shared by S A R A H G O O D M A N (@sarahmgoodman) on

ואיך משלבים שימוש במקדם הגנה עם שימוש במוצרי איפור כמו מייקאפ?

"את מקדם ההגנה יש למרוח לפני האיפור", מדגישה בן יקר. "כיום קיימים בשוק מוצרים רב תועלתיים המכילים גם מסנני קרינה וגם מייק אפ. כך אפשר לקבל במוצר אחד גם לחות, גם אפקט כיסוי וגם הגנה גבוהה במיוחד הן מקרינת ה UVA ו UVB".

האם מומלץ להשתמש במקדם הגנה במהלך כל השנה?

"לחלוטין. מומלץ להשתמש במקדם הגנה בכל ימות השנה כולל בסתיו ובחורף. גם בעונות אלו עורנו נחשף לקרינת UVA בדיוק כמו בקיץ ".

ולסיום. שאלת המחיר. האם בהכרח יש הבדל באיכות בין מוצר שעולה 15 שקלים לכזה שעולה 300?

"המחיר אינו בהכרח קובע", אומרת עזיזי. "חשוב לבחור מקדם הגנה גבוה מ- 15 ותכשיר שנעים למרוח על העור.לרוב, המוצרים היקרים יותר הם בעלי תכונות שונות מבחינת מספר וסוג מסנני הקרינה, ואיכויות קוסמטיות. בכל מקרה, על מנת להבטיח הגנה אופטימלית מקרינת השמש חשוב לקצר ככל הניתן את השהייה בחוץ בשעות הבוקר והצהרים. מסנן קרינה עשוי להיות יעיל בעיקר בחשיפה אקראית, לא מתוכננת לשמש. במצבים של חשיפה מתוכננת לשמש למטרת שיזוף למשל – יעילותו רחוקה מלהיות אופטימלית".

 

 

 

  1. תחליב לחות לאחר חשיפה לשמש, סקארה. מחיר: 19.90 ₪
  2. סקינגארד סטיק הגנה שקוף לפנים, קרליין. מחיר: 50 ש"ח
  3. ספריי הגנה, ביוטיקייר. מחיר: 17 ₪
  4. קרם הגנה ואנטי אייג'ינג לפנים ולצוואר, איב רושה. מחיר: 85 ₪
  5. מקדם הגנה, אפריל. מחיר: 39 ₪
  6. ספריי הגנה שקוף, ללין. מחיר: 79 ש"ח
  7. שמן הגנה, ללין. מחיר: 89 ₪
  8. תחליב הגנה בתרסיס, שיק. מחיר: 55 ₪
  9. ספריי הגנה שקוף, לייף. מחיר: 39 ₪
  10. תחליב הגנה ושפתון טיפולי, ד"ר עור. מחיר: 99 ₪, 36 ₪
  11. קרם הגנה, ביוטיקייר. מחיר: 16:90 ₪
  12. מקדם הגנה, ניוואה. מחיר: 65 ₪
  13. סקינגארד קרם פנים, קרליין. מחיר: 29.90 ₪

 

  1. שמן הגנה לשיזוף אופטימלי, לנקסטר. מחיר: 115 ₪
  2. קרם הגנה לפנים ולגוף, קלרינס. מחיר: 159 ₪
  3. קרם לחות והגנה, ג'י'ג'י. מחיר: 139 ₪
  4. קרם הגנה מבהיר, גינו. מחיר: 318 ₪
  5. ספריי הגנה לגוף ולפנים, יונקה. מחיר: 399 ₪
  6. תרסיס לחות והגנה, וישי. מחיר: 139 ₪
  7. מקדם הגנה, דהשלי. מחיר: 322 ₪
  8. מקדם הגנה, ג'רנטיק. מחיר: 370 ₪
  9. קרם לחות והגנה, ל'אוקסיטן. מחיר: 479 ₪
  10. קרם הגנה, ביאריץ. מחיר: 165 ₪
  11. קרם הגנה לפנים, קיל'ס. מחיר: 195 ₪
  12. פריימר וקרם הגנה, מאק. מחיר: 166 ₪
  13. קרם לחות והגנה, מארי קור. מחיר: 250 ₪
  14. קרם לחות והגנה עם גוון, קיי.בי פיור. מחיר: 180 ₪
  15. קרם הגנה לעור רגיש, דרמלוג'יקה. מחיר: 360 ש"ח