סלע. משפר עמדות לקראת ווימבלדון (משה חרמון) (צילום: מערכת ONE)
סלע. משפר עמדות לקראת ווימבלדון (משה חרמון) | צילום: מערכת ONE

דודי סלע, המחבט הישראלי הבכיר, ממשיך לנצח. סלע, שהידרדר בדירוג העולמי וויתר על מוקדמות הרולאן גארוס שנערכו השבוע, עלה הבוקר (חמישי) לחצי גמר צ'לנג'ר פרגנה באוזבקיסטן (35,000 דולרים), כשניצח את המדורג 307 בעולם, ראבן קאלסן מדרום אפריקה 2:6 ו-5:7.

זהו הנצחון השמיני ברציפות של סלע, לאחר שביום ראשון זכה בצ'לנג'ר "בוסאן" שבקוריאה, הישג שהקפיץ אותו אל המקום ה-108 בעולם (אתר ה-ATP שינה את דרוגו של הישראלי, שבתחילה היה 107). 

הנצחון ברבע הגמר של הטורניר יעניק לסלע 29 נקודות והבטיחו לו כניסה מחודשת לטופ 100 בעולם, לסביבות המקום ה-98. סלע ישחק בחצי הגמר מול מילוסלב מצי'ר הסלובקי, המדורג 347 בעולם.

סלע בחר לפני מספר שבועות, לאחר אי הצלחה מתמשכת מתחילת 2011 בסבב ה- ATP לרדת ברמת הטורנירים ולשחק שני צ'לנג'רים, בקוריאה ובאוזבקיסטן.

דודי סלע. שבירה במשחקון ארוך וקשה (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
דודי סלע (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

בתקופה הזו רוב שחקני הסבב משחקים על החימר וברולאן גארוס, מה שהפך את סגל השחקנים בטורנירים האלה לחלש וכך היה יכול הישראלי, שחיפש נקודות דירוג ובטחון עצמי מחודש לקראת המשך העונה, להשיג את המטרות שלו.

סלע פייבוריט ברור לקחת גם את הצ'לנג'ר הנוכחי וינסה בעזרת הדירוג החדש להשתלב מחדש ברשימות הכניסה לטורנירים הגדולים על המגרשים הקשים, אחרי עונת הדשא. בווימבלדון, סלע ישחק בטורניר המוקדמות.

בריסל: ווזניאקי וזבונרבה בחצי הגמר
ארבע העולות לחצי הגמר בטורניר בריסל, טורניר ההכנה האחרון לרולאן גארוס, נקבעו. המדורגת ראשונה בעולם, קרולין ווזניאקי, נהנתה מפרישתה של יאנינה ויקמאייר מבלגיה בגלל כאבי גב בפיגור 2:0. ווזניאקי תשחק בחצי הגמר עם אלופת הרולאן גארוס, פרנצ'סקה סקיאבונה מאיטליה, שניצחה את איומי מוריטה מיפן 2:6 ו-3:6.

ווזניאקי. עברה את ווזניאק (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
ווזניאקי (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

השלישית בעולם, ורה זבונרבה הביסה 0:6 ו-1:6 את אלכסנדרה דולגרו מרומניה ותשחק בחצי הגמר נגד שוואי פנג מסין שגברה על סופיה ארבידסון משבדיה 2:6 ו-4:6.

בטורניר שטרסבורג המקביל, המדורגת הבכירה מריון ברטולי, גברה על לוסי הארדצ'קה מצ'כיה 2:6 ו-3:6 ותפגוש בספרדיה אנבל מדינה גריגאס שניצחה את מריאנה לוצ'יץ' הקרואטית 4:6 ו-4:6. דניאלה הנטוחובה הסלובקית גברה על נדיה פטרובה 4:6 ו-2:6 ותפגוש בגרמניה, אנדריאה פטקוביץ', שניצחה את מריה קירילנקו מרוסיה 4:6 ו-4:6.

בטורניר הגברים האחרון לפני פאריס, בניס, הפתיע אלכסנדר דולגופולוב האוקראיני את המדורג הבכיר, דוד פרר, 4:6, 6:1 ו-5:7. האוקראיני בן ה-21 יפגוש בוויקטור הנסקו מרומניה בחצי הגמר. המדורג שני, תומש ברדיך מצ'כיה ניצח 1:6 ו-4:6 את ארנסט גולוביס מלטביה ויפגוש בניקולס אלמגרו מספרד.

ספר חדש של דדי הרניק: ישראל בגביע הפדרציה
קצת יותר משנה לאחר שהשיק את ספרו הראשון, "60 שנות דייויס", הושק ביום רביעי  בתל אביב ספרו השני של דדי הרניק - "ישראל בגביע הפדרציה", שמגולל את המשחקים וההישגים ההיסטוריים במפעל. לרגל האירוע התכנסו בהשקה החגיגית עשרות אנשי טניס בכירים.

השקת הספר (ONE) (צילום: מערכת ONE)
השקת הספר (ONE) | צילום: מערכת ONE

ציפי אובזילר, שנראתה נרגשת מהמעמד, סיפרה: "לאורך 16 שנה אספתי הרבה מאוד זכרונות במפעל, אבל דבר אחד יש לי להגיד על הספר – אני מאוד מקווה שלפחות קצת ממה שאני מרגישה בבטן מהספר הזה, יעבור גם אל הבנות הצעירות".

אובזילר גם סיפרה על ההתמכרות הקשה לגביע הפדרציה ועל חשיבותו של הספר: "כל שנה, עד גביע הפרדציה האחרון שלי לפני שנתיים, חיכיתי כל הזמן לחודש אפריל, חייתי מאפריל לאפריל מדי שנה, חיכיתי כל פעם לייצג את המדינה בנבחרת".

אובזילר (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
אובזילר (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

פאולינה פלד, שייצגה את ישראל בשנות ה-70 וה-80, לא הסתירה גם היא את התרגשותה: "הרבה שנים לא התרגשתי כך כמו ביום הזה. אחרי שסיימתי את הקריירה השארתי את הטניס מאחוריי, לא חשבתי שאחזור אחורה כל כך הרבה שנים בזיכרונות".

הרניק, יו"ר איגוד הטניס לשעבר וכיום נשיא הכבוד של האיגוד, הקדיש את הספר הנוכחי לפרדי קריבין ז"ל, ציוני אוהב טניס שתרם רבות לענף. אילנה ברגר התייחסה להקדשה המיוחדת: "אין ראוי מפרדי קריבין שספר כזה יוקדש לו, כי לא נעשה מספיק כדי להזכיר אותו ואת כל מה שעשה בשביל כולנו".

מיכאל קליין, יו"ר איגוד הטניס, הודה לשחקניות הפדרציה, ואמר: "עברתם מסלולים קשים ולא זכיתם לחשיפה לה זכו הגברים בדייויס. זה פשוט חבל כי לא היתה חשיפה באותה תקופה כפי שיש היום ושיחקתן ברוב השנים בחו"ל, לא בארץ כמו הגברים. לא זכיתן להכרה לה הייתן ראויות, ספר זה הוא חלק של פיצוי על כך".

אילנה ברגר (יניב גונן) (צילום: מערכת ONE)
אילנה ברגר (יניב גונן) | צילום: מערכת ONE

בסיום הערב סיכם הרניק את תהליך הכתיבה: "למרות שאני בקיא בהיסטוריית הטניס, גיליתי להפתעתי הרבה דברים חדשים: למשל שהילה רוזן ניצחה את אנה קורניקובה. הספר מכיל את ההיסטוריה, את הניצחונות הגדולים וגם הישגים ושיאים בינלאומיים. פרדי קריבין הוא ידיד, ממקימי מרכז הטניס והיה האמא והאבא של טניס הנשים".

"אני רוצה להודות לאנשים שתרמו לספר ותודה מיוחדת למי שיצר את ההיסטוריה המיוחדת הזאת, שחקניות, מאמנים וקפטנים. כתבתי את הספר כדי שיקראו אותו  והוא מיועד בעיקר לשחקנים צעירים שנמצאים בתחילת דרכם", הוסיף הרניק לסיום.