וויליאמס מאוכזבת. הלכה הביתה מוקדם (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
וויליאמס מאוכזבת. הלכה הביתה מוקדם (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

אחרי יום המנוחה המסורתי של ווימבלדון חזר הטניס לדשא של לונדון אל השבוע השני שיחל בשלב שמינית הגמר ובסיומו יוכתרו האלופים החדשים של טורניר הטניס היוקרתי בעולם, אבל דבר אחד כבר ברור: סרינה וויליאמס לא תזכה בתואר.

אחרי סנסציה ענקית הודחה אלופת השנתיים האחרונות בידי מריון ברטולי הצרפתיה, שניצחה את סרינה בתוך 117 דקות, 3:6 ו-6:7 (6:8) והפכה לגיבורת היום על הדשא האנגלי.

ברטולי, שדורגה תשיעית בטורניר וזכתה לפני ווימבלדון בטורניר איסטבורן, פתחה בסערה את המערכה הראשונה, שברה ל-2:4 ושמרה ל-2:5. סרינה נתנה פייט ענק בני המשחקונים הבאים, החמיצה חמש נקודת מערכה אך אייס, בנקודת המערכה השישית העניק לה את המערכה הראשונה.

במערכה השניה הקרב היה מאוד צמוד. סרינה הגישה וברטולי באומץ רב שמרה שוב ושוב, עד שהצליחה במשחקון ה-11 לשבור ל-5:6, במשחקון ההגשה הבא היו לה שלוש נקודות משחק , אבל סרינה עם ההגשה הצילה אותן שוב ושוב והאמריקנית בת ה-30 הצליחה לגרור את המערכה לשובר שוויון.

גם כאן היה צמוד ומלהיב. סרינה עלתה ל-1:2 עם מיני ברייק אך וולי לרשת, החזיר את ברטולי ל-2:2, הפינג פונג המשי , עד נקודת משחק רביעית לברטולי ביתרון 5:6, אך אייס של סרינה הציל גם את הנקודה הזו. אבל סרינה שמטה את הנקודה הבאה וברטולי זכתה לנקודת משחק חמישית עם ההגשה שלה, ברטולי שוב הפציצה עם הגשה פנטסטית וניצחה.

"זה כמו חלום", אמרה ברטולי בסיום, "למרות שהפסדתי שוב ושוב נקודות משחק מול אלופה כמו סרינה שתמיד מתעלה בנקודות האלה, הצלחתי להצח. אני כ"כ שמחה. אסור להסתכל על סרינה כשמשחקים, היא מאוד מלחיצה. השתדלתי להתרכז בעצמי וזה עבד".

ברטולי תפגוש ברבע הגמר את סבין ליסיקי מגרמניה. הגרמניה עלתה לרבע הגמר ב-2009 ונחשבה להבטחה גדולה אבל שורת פציעות עצרה אותה בשנתיים האחרונות. בחודשיים האחרונים, ליסיקי פורחת מחדש, בסיבוב השני היא הפתיעה את נה לי ועלתה לרבע הגמר עם 6:7 ו-1:6 על פטרה צ'סטקובה (81) המפתיעה מצ'כיה.

הצ'כית שהדיחה כמה מדורגות בדרך, הוליכה 2:4 במערכה הראשונה, אך ליסיקי שברה חזרה ובשובר השוויון ניצחה 3:7. במערכה השניה ליסיקי השתלטה על המשחק וסגרה 1:6 מהיר.

עסק (ביש) משפחתי: ונוס וויליאמס בחוץ
גם הסיוט של וונוס וויליאמס רודף אחריה. לסיוט הזה קוראים צבטנה פירונקובה מבולגריה. פירונקובה המדורגת 33 בעולם ניצחה את וונוס בשנה שעברה ברבע הגמר, והשנה חזרה לנצח שוב 2:6 ו-3:6. 

ונוס מתוסכלת מההפסד הכואב (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
ונוס מתוסכלת מההפסד הכואב (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

"זו הרגשה כ"כ נפלאה לנצח כאן פעמיים ברציפות ועוד אלופה כזו נפלאה. אני אוהבת את האווירה כאן ומרגישה מצוין על הדשא. שיחקתי טוב, וונוס פתחה טוב אך אח"כ החלה לטעות" אמרה צבטנה בסיום. פירונקובה היתה במיטבה לאורך כל המשחק, בעוד וונוס היתה רחוקה משיאה. הבולגריה אגב מאז ווימבלדון הקודם, השיגה ניצחונות בודדים, והשנה משום מקום היא שוב פורחת מחדש. פירונקובה תשחק מול פטרה קביטובה.

קביטובה, שבשנה שעברה הגיעה עד חצי הגמר, נראית בלתי עצירה גם השנה. קביטובה הצ'כית "קרעה" את יאנינה ויקמאייר מבלגיה, המדורגת 19, עם 0:6 ו-2:6 תוך 64 דקות בלבד.

ווזניאקי הלכה הביתה בשמינית הגמר
גם המדורגת ראשונה בעולם קרולין ווזניאקי בחוץ. הדנית, שמעולם לא זכתה בגראנד סלאם, נכנעה לסלובקית נמוכת הקומה, דומיניק סיבולקובה המדורגת 24 בעולם, 6:1, 6:7 ו-5:7.

ווזניאקי (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
ווזניאקי (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

אחרי מערכה ראשונה קלילה בה נראה כי ווזניאקי תטייל לרבע הגמר, סיבולקובה נצמדה לדנית במערכה השניה שהיתה ללא שבירות וניצחה בשובר השוויון 5:7. סיבולקובה שברה ל-2:3 במערכה השלישית, אבל ווזניאקי השיבה עם שבירה משלה והשתיים היו צמודות עד 5:5, אז עלתה הסלובקית ל-0:40 מול החומה הדנית, ובנקודה השלישית הסלובקית גם שברה ל-5:6.

במשחקון ההגשה הבא, החמיצה הסלובקית שתי נקודות משחק, אך ווינר נהדר בהזדמנות השלישית העלה אותה לרבע הגמר מול מריה שראפובה. ווזניאקי, תרשום עוד אכזבה גדולה בגראנד סלאם וכמו ברולאן גארוס היא שוב מודחת מוקדם מהצפוי, ושוב יוטל ספק ובצדק במיקומה בראשות הדירוג. עבור סיבולקובה זהו רבע גמר שלישי בגראנד סלאם לאחר שב-2009 הגיעה לחצי הגמר ברולאן גארוס.

דומיניק סיבולקובה (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
דומיניק סיבולקובה (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

מריה שראפובה, המדורגת חמישית ואחת הפיבוריטיות לתואר, עלתה לרבע הגמר כשגברה על הסינית שוואי פנג, 4:6 ו-2:6. פנג, המדורגת 20, נשארה במשחק עד ל-4:4 במערכה הראשונה, אלא שאז שראפובה השיגה את השבירה ועם ההגשה זכתה במערכה הראשונה.

במערכה השניה שראפובה, אלופת 2004 של הטורניר, כבר שלטה, ברחה ל-1:5, החמיצה נקודת משחק, אך סגרה ענין עם 2:6. שראפובה תחכה למנצחת בין קרולין ווזניאקי מדנמרק, הראשונה בעולם לדומיניקה סילבוקובה מסלובקיה.

שראפובה. אחת הפייבוריטיות לזכות בטורניר כבר ברבע הגמר (GettyImages (צילום: מערכת ONE)
שראפובה. אחת הפייבוריטיות לזכות בטורניר כבר ברבע הגמר (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

ויקי אזרנקה מבלארוס, 4 בטורניר, לא התקשתה למצח את נדיה פטרובה 2:6 ו-2:6. פטרובה אמנם פתחה עם 0:2, אבל אזרנקה שברה שלוש פעמים במערכה הראשונה בחזרה ועוד פעמיים בשניה ועלתה לרבע הגמר תוך 64 דקות.

זו תהיה הופעה שניה לאזרנקה ברבע הגמר בווימבלדון אחרי שעלתה לשלב הזה גם ב-2009. אזרנקה תפגוש ברבע הגמר את האוסטרית בת ה-20 טמירה פאצ'ק שבקרב המפתיעות, שמה קץ למסע החלומי של קסניה פרבק שהדיחה את פאר ופטקוביץ בסיבובים הקודמים עם 2:6, 6:2 ו-3:6. 

אזרנקה (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
אזרנקה חובטת בדרך לניצחון ושמונה האחרונות (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

רבעי הגמר לנשים: סילבוקובה (24) - שראפובה (5), ליסיקי - ברטולי (9), פאצ'ק - אזרנקה (4), קביטובה - פירונקובה (32).

גברים: פדרר ונדאל עלו לרבע הגמר, טומיץ' ממשיך להפתיע
רוג'ר פדרר, שמחפש תואר שביעי בווימבלדון, איבד מערכה ראשונה למיכאל יוז'ני מרוסיה (18) אך ניצח בשלוש הבאות 3:6, 3:6 ו-3:6. פדרר יפגוש ברבע הגמר את ג'ו-ווילפריד טסונגה הצרפתי, המדורג 12 שניצח את דוד פרר הספרדי (7), 3:6, 4:6 ו-6:7. עבור טסונגה זהו רבע גמר שני ברציפות בלונדון. 

אנדי מארי, המדורג 4 בטורניר, ממשיך ביכולתו היציבה השנה. מארי ניצח את רישאר גסקה הצרפתי 6:7 (3:7), 3:6 ו-2:6. גסקה שבעבר הגיע לחצי הגמר, נתן פייט ראוי במערכה הראשונה אך אחרי שהפסיד את שובר השוויון, מארי השתלט על המשחק וניצח בקלות בשתי המערכות הבאות.

מארי ישחק מול המדורג 44 בעולם, פליסיאנו לופס, שחזר מפיגור 2:0 במערכות לניצחון אדיר על לוקאס קובוט מפולין אחרי יותר מארבע שעות, 6:3, 7:6, 6:7 (7:9), 5:7 ו-5:7.

הויקטורי של מארי (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
מארי חוגג בדרכו הבריטית ניצחון (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

נובאק ג'וקוביץ, השני בעולם, לא התקשה לעלות לרבע הגמר עם ניצחון קל וצפוי על מיכאל לודרה מצרפת, המדורג 19, 3:6, 3:6 ו-3:6. היריב הבא של הסרבי שהפסיד רק פעם אחת העונה, הוא ברנרד טומיץ' בן ה-18, האוסטרלי שלא עוצר. המדורג 158 בעולם, שהחל את הטורניר בשלב המוקדמות, השיג ניצחון שביעי בווימבלדון השנה, ועלה לרבע הגמר, אחרי שעבר בקלות יחסית את חביאר מאליס בן ה-30 מבלגיה עם 1:6, 5:7 ו-4:6.

טומיץ' התאכזב שלא קיבל כרטיס חופשי לטורניר (המארגנים העדיפו את דודי סלע), אבל הוא לבטח לא מצטער עכשיו . האוסטרלי שפורץ בטורניר הזה, עבר בסיבוב הקודם את המדורג חמישי, רובין סודרלינג.

טומיץ´ בן ה-18. ממשיך לנסוק במעלה הטורניר (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
טומיץ´ בן ה-18. ממשיך לנסוק במעלה הטורניר (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

הצ'כי תומאש ברדיך, פיינליסט 2010, נפל גם הוא קורבן ליום המפתיע של ווימבלדון. ברדיך נוצח ע"י המדורג עשירי מרדי פיש מארה"ב שניצח 6:7, 4:6 ו-4:6. פיש ישחק ברבע הגמר מול רפאל נדאל, הראשון בעולם, שניצח יריב קשה כמו חואן מרטין דל פוטרו מארגנטינה 6:7, 6:3, 6:7 ו-4:6 במשחק דרמטי בו שני השחקנים לקחו פסק זמן לפציעות, מה שלא מנע מהם לשחק ארבע מערכות ארוכות וצמודות של טניס מצוין.

נדאל נפצע בכף רגלו בסוף המערכה הראשונה ולמרות זאת נלחם וניצח את שובר השוויון. דל פוטרו שבר ל-3:5 במערכה השניה והשווה את המערכות ל-1:1. גם המערכה השלישית הגיעה לשובר שוויון, בו ניצח נדאל 4:7, ובמערכה הרביעית הצליח סוף סוף נדאל להשיג שבירה מול דל פוטרו וזו הספיקה לנצחון.

רפאל נדאל (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
רפאל נדאל (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

רבעי גמר הגברים: נדאל (1) - פיש (10), מארי (4) - לופס, טסונגה (12) - פדרר (3), טומיץ'- ג'וקוביץ'.

פאר וארליך ורם ושונסי בשמינית גמר הזוגות המעורבים
שחר פאר ויוני ארליך, הלכו בעקבות רם וזוגתו והרשימו כשהביסו את המדורגים 5, קווטה פשקה הצ'כית ואיסם קראשי מפקיסטן, 3:6 ו-1:6 ועלו אף הם לשמינית הגמר.

אנדי רם ושותפתו לזוגות המעורבים מיגן שונסי מארה"ב, עלו לשמינית הגמר כשניצחו 4:6 ו-4:6 בסיבוב השני את הצמד הבריטי, קנת סקופסקי ואלנה בלטצה. ארליך ופאר יוכלו לפגוש את רם ושונסי בחצי הגמר.

שחר פאר עושה חייל גם עם שותפתה קארה בלאק מזימבאמבווה, והשתיים עלו לשמינית גמר טורניר זוגות הנשים, כשניצחו 2:6 ו-3:6 את הצמד האמריקני רקל קופה ג'ונס ו-אביגייל ספירס. בשמינית הגמר פאר ובלאק, המדורגות 14 יפגשו את המדורגות 2, קווטה פשקה הצ'כית וקטרינה סרבוטניק הסלובנית.