קורזיץ. "מעטים זוכים בכבוד הזה" (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
קורזיץ עם דגל ישראל על הפודיום (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

עם זכייתה באליפות העולם היום (ראשון) בגלישת רוח, מיצבה את עצמה לי קורזיץ בתור אחת הספורטאיות הגדולות בהיסטוריה של ישראל. קורזיץ היא הספורטאית היחידה בתולדות המדינה הזוכה בשתי אליפויות עולם בענף ספורט אולימפי.

קורזיץ נולדה במושב חופית ב-1984 למשפחה עם קשר חזק לים, אביה, ששון הוא מציל ודייג ואמה, מיקי היא שחיינית לשעבר. גם אחיה עסקו בגלישה.

קורזיץ הייתה כבר מגיל צעיר חסרת מנוחה והיפראקטיבית והעיסוק בספורט היה מושלם עבורה. בגיל 14 היא סיימה במקום ה-14 באליפות העולם לבנות גילה בגלישת רוח. היא התנסתה גם בשייט 470 אך בסופו של דבר בחרה בגלישת הרוח.

בגיל 17 החלה קורזיץ להתאמן עם גל פרידמן, שהיה אז עדיין גולש תחרותי וב-2003 כשהיא רק בת 19 הרעידה את המדינה כשזכתה באליפות העולם בדגם המיסטרל שנערכה בקדיס. מדליית הזהב ההיא גרמה לעניין תקשורתי עצום סביב הגולשת שהפכה ברגע לאחת ההבטחות הגדולות של ישראל לאולימפיאדת אתונה 2004. באליפות העולם שנערכה ב-2004 היא סיימה במקום הרביעי ובאולימפיאדה עצמה סיימה במקום 13.

לי קורזיץ´ וגל פרידמן. התחילה להתאמן אצלו בגיל 17 (קובי אליהו) (צילום: מערכת ONE)
לי קורזיץ´ וגל פרידמן. התחילה להתאמן אצלו בגיל 17 (קובי אליהו) | צילום: מערכת ONE

לאחר אותה אולימפיאדה הוחלט על החלפת דגם המיסטרל בניל פרייד, וקורזיץ החלה להתאמן בדגם החדש. שם גם הגיעה אחת מנקודות המשבר של הגולשת שנוכח הלחצים הפוליטיים סביבה החליטה לקחת הפסקה מגלישה אולימפית. באולימפיאדת בייג'ין 2008 ייצגה אותנו בדגם הניל-פרייד, מעיין דוידוביץ'. בעוד קורזיץ פנתה לגלישה אקסטרימית בהוואי שם רשמה הישגים רבים.

לי קורזיץ עם מאמנה הנוכחי, בן פינקלשטיין (איגוד השייט) (צילום: מערכת ONE)
לי קורזיץ עם מאמנה הנוכחי, בן פינקלשטיין (איגוד השייט) | צילום: מערכת ONE

אלא שב-2009 התרחשה תאונה ששינתה את חייה, במהלך צילומים לקראת סבב הגלישה האקסטרימית, גולש אשר לא הבחין בקורזיץ התנגש בה עם החרטום של הגלשן. קורזיץ הובהלה לבית החולים שם התברר כי שברה שתי צלעות בגב, במקביל לעמוד השדרה ובנוסף שברה את רגלה במהלך החילוץ. אחרי יומיים בטיפול נמרץ מחוברת למכשירי הנשמה ולאחר שבועיים בבית החולים, היא הוחזרה לארץ, הרופאים הטילו ספק אם תוכל לחזור ללכת על רגליה, על חזרה לספורט תחרותי כלל לא היה מה לדבר באותה תקופה.

הקאמבק הגדול, לי קורזיץ סגנית אלופת אירופה (זיו לבנון, Ocean Natio (צילום: מערכת ONE)
הקאמבק הגדול, לי קורזיץ סגנית אלופת אירופה (זיו לבנון, Ocean Nation) | צילום: מערכת ONE

אך קורזיץ הראתה פעם נוספת שהיא קורצה מחומר אחר, חזרה להתחרות בדגם האולימפי תחת המאמן בן פינקלשטיין ובשנה האחרונה רשמה הישגים אדירים, מדליית כסף באליפות אירופה שנערכה בבורגאס וכעת הדובדבן שבקצפת, מדליית הזהב השניה שלה באליפות העולם. עכשיו גם קורזיץ יודעת כי כדי להנציח את עצמה סופית כספורטאית הגדולה ביותר שהיתה פה, היא זקוקה לעוד מדליה אחת, החשובה מכולן, המדליה האולימפית בלונדון.            

ועכשיו היא שוב אלופת העולם (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
ועכשיו היא שוב אלופת העולם (GettyImages) | צילום: מערכת ONE